Farinera Moretó



Farinera Moretó
The farinera Moretó is very important for the economy of Mollet.
 
FILLS DE MORETO
Fabricantes y mayoristas de harinas para alimentación
Fabricación y venta de harinas: de fuerza, semifuerza, panificables, micronizadas, flor, integrales, subproductos. Otros cereales como harina de centeno, de centeno integral, de maíz, de malta enzimática.
Dirección
AVENIDA RAFAEL DE CASANOVA, 79
08100 - MOLLET DEL VALLES - Barcelona
Web
 
L’empresa Fills de Moretó fou fundada l’any 1884 pels tres germans Josep, Joan i Joaquim Moretó i Prat a Sant Martí de Provençals (Barcelona), però ja l’any 1890 es traslladà a Mollet del Vallès.
L’activitat molinera s’inicià amb moles de pedra impulsades per una màquina de vapor. Els tres germans Moretó i Riera, la segona generació, construiren l’any 1909 la primera farinera moderna i vuit anys més tard es traslladaren a la ubicació actual.
Des d’aleshores, sota l’impuls de la tercera i quarta generació de la família Moretó, l’empresa no ha cessat de creixer i d’ampliar les seves instal·lacions. La construcció de les sitges de blat (1929 i 1968), de les sitges de farina (1955 i 1990), i la renovació periòdica de la maquinària del molí (1930, 1955, 1980 i 1996) han configurat la fàbrica actual, la qual encara disposa dels terrenys i de les infrastructures suficients per garantir la continuitat del creixement
els anys a venir.

Joan Moretó, nou president de l'Agrupació d'Industrials

Joan Moretó i Reventós, de l'empresa Fills de Moretó SA, de Mollet, és el nou president de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV), en substitució de Carlos Torras Torras, de l'empresa Zanini Auto Grup SA.

 
En noviembre-2012, superó la situación concursal, tras presentar una propuesta de convenio aprobada por el 74% de sus acreedores.

Farinera Moretó demana el concurs de creditors però no vol tancar

Les dificultats per atendre l'increment del preu del blat obliguen a prendre la decisió
Laura Ortiz / Mollet del Vallès doble fletxaDijous, 30.6.2011. 06:40 h
Molt dolentFluixInteressantMolt boExcepcional
carregant Carregant
La Farinera Moretó ha presentat al jutjat el concurs de creditors davant les dificultats de trobar finançament per fer front a l'increment del preu del blat. En paral·lel, l'empresa ha anat retallant la plantilla després de perdre un dels seus principals clients, Casa Tarradelles.









Les empreses Fills de Moretó, productora de farines, i Farinera Moretó, propietària dels terrenys, han presentat el concurs de creditors al jutjat, antiga suspensió de pagaments, per intentar remontar la situació de crisi financera que viuen totes dues firmes. Segons el director Joan Moretó, la principal causa per presentar el concurs, que encara està pendent d'acceptació per part del jutjat, és la dificultat per trobar el finançament necessari per fer front a l'increment de preu del blat. Amb tot, Moretó assegura que "la voluntat no és cessar l'activitat i liquidar l'empresa, continuarem amb la producció amb normalitat", indica.
CAU CASA TARRADELLES
En paral·lel a les dificultats financeres, l'empresa ha hagut de fer front a la pèrdua d'un dels seus principals clients, Casa Tarradelles, que aquest mes d'abril posava en marxa una farinera pròpia per abastir-se de farines per a la producció de pizzes. "Les comandes de Casa Tarradelles representaven un volum d'un 20% de la producció" de la fàbrica molletana, segons Moretó, que també posa de relleu les dificultats del sector de la farina davant la baixada del consum de pa. "Des de fa 2 anys el consum cau un 7% anual i això afecta la nostra producció", diu l'industrial molletà.
Aquestes dues variants han fet que en els dos últims anys Fills de Moretó hagi reduït notablement la seva plantilla i ha passat de 41 treballadors als actuals 27.
2011-Fills de Moretó es declarada en concurso voluntarioLa harinera espera firmar un convenio anticipado con sus acreedores antes el próximo mes de octubre. La harinera catalana Fills de Moretó y su matriz.
La empresa Hijos de Moretó fué fundada el año 1884 por los tres hermanos Josep, Joan y Joaquim Moretó i Prat en Sant Martí de Provençals (Barcelona), pero ya el año 1890 se trasladó a Mollet del Vallès. La actividad molinera se inició con muelas de piedra impulsadas por una máquina de vapor. Los tres hermanos Moretó i Riera, la segunda generación, construyeron el año 1909 la primera harinera moderna y ocho años más tarde se trasladaron a la ubicación actual.
Desde entonces, bajo el impulso de la tercera y cuarta generación de la familia Moretó, la empresa no ha cesado de crecer y de ampliar sus instalaciones. La construcción de los silos de trigo (1929 y 1968), de los silos de harina (1955 y 1990), y la renovación periódica de la maquinaria del molino (1930, 1955, 1980 y 1996) han configurado la fábrica actual, la cual aún dispone de los terrenos y de las infraestructuras suficientes para garantizar la continuidad del crecimiento en los años por venir.
http://www.alimarket.es/noticia/69859/Fills-de-Moreto-es-declarada-en-concurso-voluntario
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico