Hermann Tertsch és fill d'un nazi protegit pel règim franquista

Hermann Tertsch és fill d'un nazi protegit pel règim franquista

Ekkehard Tertsch va tenir càrrecs al partit d'Adolf Hitler i va haver de fugir en acabar la Segona Guerra Mundial

Ekkehard Tertsch, pare de Hermann, tenia predilecció pel Valle de los Caídos.

Hermann Tertsch és fill d'Ekkehard Tertsch (Viena 1906-Madrid 1989), un refugiat nazi que va aconseguir escapar-se de les forces aliades disfressat de capellà catòlic. Un cop a Madrid, va rebre protecció del règim franquista , que li va permetre relacionar-se amb les altes esferes de l'estat espanyol. Un fet que potser explica que el seu fill sigui capaç d'aplaudir, públicament, l'execució de Lluís Companys.

Tertsch va ser un afiliat primerenc al Partit Nazi a la seva Viena natal. Després de l'ocupació d'Àustria per part de l'exèrcit alemany va ascendir en l'escalafó de les Sturmabteilung (forces paramiliars al servei d'Adolf Hitler), arribant primer al grau d'Oberrsturmführer (gener del 39) i, més tard, al de Sturmbannführer.

A Madrid va exercir de periodista i va aconseguir una certa rehabilitació per part del govern federal austríac. Va exercir diversos càrrecs en l'associació de corresponsals estrangers i el 1965, per encàrrec de la Unió Europea de la Premsa Econòmica, va organitzar a Madrid el sisè congrés de l'entitat. El lloc triat per Tertsch va ser el Valle de los Caídos.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión