La División Azul, a Europa-actes d'apologia del feixisme

La División Azul a Europa

Eurodiputats de CiU, ERC i ICV demanaran mesures per evitar actes d'apologia del feixisme perquè «contravenen els valors democràtics de la UE»

Ramon Tremosa (CDC) i Raül Romeva (ICV), al Parlament. Foto: Maria Fernández

Els eurodiputats Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (en representació d'ERC) han presentat aquest matí una pregunta a la Comissió Europea en què encoratgen les institucions europees a prendre mesures "davant la greu i preocupant realització d'actes en suport de sistemes polítics que van en contra dels valors democràtics fundacionals de la UE".
Tremosa, Sedó, Romeva i Miranda demanen que la Comissió Europea"prengui mesures per tal de depurar responsabilitats", i insten el govern espanyol a cessar els responsables polítics de l'homenatge. Recorden que a l'acte van assistir-hi excombatents pronazis vestits amb la indumentària falangista, el braç polític del franquisme. Segons els parlamentaris, l'acte en què s'homenatjava la División Azul, presidit per la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, contravé "els principis de la Unió Europea".
A més, demanen que es compleixi la legislació europea en la matèria, com ara el programa de la UE per a la Sensibilització contra la Radicalització (RSR) en el qual s'inclouen mesures destinades a frenar l'extremisme violent a Europa. "Quines mesures prendrà la Comissió dins l'RSR per tal de reduir aquestes actuacions?", qüestionen els europarlamentaris.

Recorden, a més, que l'any 2009 el Parlament Europeu va aprovar una resolució sobre consciència europea i totalitarisme on es va mostrar l'oposició de l'Eurocambra "a qualsevol règim totalitari".
 
http://www.naciodigital.cat/noticia/55097/division/azul/europa

A Espanya és legal vendre simbologia nazi vinculada a la División Azul

Diverses webs falangistes ofereixen tota mena de marxandatge per enaltir aquesta unitat sota les ordres d'Adolf Hitler

Una mostra del que s'ofereix a la xarxa per 20 euros. Foto: Bazar Patria
A Espanya és fàcil aconseguir material de marxandatge de la 250 Einheit spanischer Freiwilliger de la Wehrmacht, més coneguda com a División Azul. Aquesta unitat dels exèrcits de Hitler, recentment homenatjada per la delegada del govern espanyol a Catalunya, és l'única del bàndol nazi que continua gaudint de tota mena de reconeixements públics. Així doncs, no és d'estranyar que, via internet, sigui fàcil i perfectament legal adquirir tota mena d'objectes que demostrin l'adhesió del comprador als voluntaris falangistes que Franco va enviar a Rússia.
Samarretes, dessuadores, pantalons, calendaris, gots de vidre, clauers, insígnies, emblemes, banderes, bufandes, enganxines... Fins i tot es pot comprar un didal de ceràmica que combina la creu de ferro de l'exèrcit alemany amb el jou i les fletxes i la bandera espanyola. Tot per uns preus que van des dels 32 euros d'uns pantalons de xandall fins als 2'40 euros d'un simple adhesiu.

Mercaderia legal
Alguns d'aquests materials -prohibits a la major part del món- es difonen a través de fòrums falangistes o webs que es dediquen a vendre complements militars i simbologia espanyolista. La Llei de Partits espanyola considera il·legalitzable qualsevol organització que pugui "justificar el racisme i la xenofòbia o donar suport políticament la violència", tot i que mai no s'ha aplicat a cap grup ultradretà o espanyolista.
A Alemanya, Àustria, França i la major part d'Europa hi ha legislació específica contra l'exhibició de simbologia nazi. Lituània i Hongria han estat els últims països de la Unió Europea en legislar específicament contra aquesta mena de simbologia que a l'estat espanyol és fins i tot comercialitzable.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico