l'abastiment de la Llosa del Cavall,


L´Estat destinarà prop de 2.5 milions a la millora de la línia de tren Calaf-Manresa

Les comarques centrals reben més de 5,5 milions d'euros dels pressupostos generals de l'Estat per al 2013

ACNEls pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2013 destinen a les comarques centrals més de 5,5 milions d'euros. La inversió més destacada se l'enduen les obres de millora de la línia de tren Calaf-Manresa amb 2,53 MEUR. Aquesta actuació es va iniciar l'any 2005 i està previst que s'acabi el 2014, amb una inversió total de prop de 35 milions. La segona inversió més important a la Catalunya Central, d'1,75 MEUR, va destinada a l'abastiment de la Llosa del Cavall mitjançant l'entitat Aguas de las Cuencas Mediterráneas, S.A, per a les comarques del Solsonès, Anoia i Bages. Pel que fa al capítol cultural, destaca la rehabilitació de la catedral de Vic, pressupostada el 2013 amb 268.000 euros.

El projecte de millora de la línia de tren entre Calaf i Manresa fa set anys que va iniciar-se i la previsió és que s'enllesteixi el 2014. Per a l'any que ve, els pressupostos generals de l'Estat (PGE) destinen a aquest projecte 2,53 milions d'euros i es tracta de la inversió més destacada que rep la Catalunya Central dels pressupostos de l'Estat. Aquest projecte, que té un cost global de gairebé 35 MEUR, preveu, entre d'altres, la renovació de les vies i el condicionament dels marges, els murs, els passos inferiors, els ponts i els túnels.

La segona inversió més important dels PGE per a les comarques centrals és la destinada a l'abastiment de la Llosa del Cavall, que rebrà el 2013 un total d'1,75 MEUR. Es tracta del projecte d'abastiment en alta des de l'embassament de al Llosa del Cavall (Navès, Solsonès) cap a les comarques del Solsonès, Bages i Anoia, localitzades entre les províncies de Lleida i Barcelona.

Pel que fa al capítol cultural, destaca la rehabilitació de la catedral de Vic, que està previst que rebi 268.000 euros aquest 2013 i finalitzar així unes obres que s'han allargat durant tres anys. Finalment, els PGE també destinen al voltant d'un milió d'euros a la remodelació de les places de Montserrat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico