L'Alta Anoia al ple del Parlament pel tema de l'urani

Hi val voler mostrar el rebuig clar del territori a les prospeccions

L'Alta Anoia al ple del Parlament pel tema de l'urani

Medi ambient dijous, 23 maig 2013. 14.30h

L’alcaldessa de Calaf, Maria Antònia Trullàs, juntament amb l’alcalde de Sant Martí Sesgueioles, Jesús Torrens i l’alcaldessa Montserrat Noguera i regidors de Sant Pere Sallavinerava, van assistir aquest dimecres al ple del Parlament de Catalunya amb motiu de la pregunta que hi formulava la diputada anoienca de CiU, Maria Senserrich, sobre l’assumpte de les prospeccions d’urani.



Els alcaldes de l'Alta Anoia al ple del parlament
Senserrich va interpel·lar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, fent-li saber la preocupació de la zona de l’Alta Segarra per la sol·licitud d’aquesta empresa australiana, que pretén investigar l’existència d’urani i la seva possible extracció.

La diputada anoienca va demanar respostes i va palesar el malestar del territori, que ja s’afronta a una complicada situació econòmica i d’atur. Per la seva banda, el conseller va refermar el seu compromís amb el territori, encara que va recordar les necessitats energètiques de la nostra societat i el fet que les tècniques actuals aporten àmplies garanties de seguretat.

L’alcaldessa de Calaf, que va assistir al ple juntament amb l’alcalde de Sant Martí Sesgueioles i l’alcaldessa i regidors de Sant Pere Sallavinera, va valorar de manera positiva la pregunta de la diputada anoienca, ja que deixava clar davant dels representants polítics catalans el rebuig clar del territori a les esmentades prospeccions.
Paisatge de l'Alta Anoia, on una empresa australiana ha demanat permisos per fer prospeccions a la recerca d'urani. Mar Martí / Arxiu ACN.Paisatge de l'Alta Anoia, on una empresa australiana ha demanat permisos per fer prospeccions a la recerca d'urani. Mar Martí / Arxiu ACN.

La diputada de Ciu, Maria Senserrich diu que ho fan des del 'desconeixement'

Senserrich critica els partits que 'creen alarma' sobre el tema de l'urani

Medi ambient dijous, 23 maig 2013. 11.30h

Maria Senserrich, diputada de CiU, ha lamentat que alguns partits polítics es dediquin a “crear alarma social des del desconeixement” al voltant de la sol·licitud d’una empresa per a realitzar prospeccions d’urani a l’Anoia.



Maria Senserrich durant una intervenció al parlament
En una pregunta al Conseller Vila en la sessió de control del Ple del Parlament, Senserrich ha remarcat que “estem al costat de la gent de l’Anoia però no des de la demagògia sinó des de la responsabilitat, fent les coses bé”.

La diputada de CiU ha subratllat que l’Alta Anoia és un territori on els dos principals motors econòmics són l’agricultura i el turisme, és a dir, que són “els recursos naturals que ofereixen els que fan que això sigui possible”. A més, cal tenir en compte que és una de les comarques més castigades per la crisi, amb l’índex d’atur més alt i una de les rendes per càpita més baixes.

Senserrich ha criticat que alguns partits facin “demagògia” i “actuïn a cop de notícia”, quan “ni tan sols tenen representació política a la zona”. “Aquests són els que parlen de poca transparència i falta de sensibilitat” ha afegit.

En la seva resposta, el Conseller Vila ha recordat que la Generalitat només té competència en matèria d’autoritzar prospeccions i recerca però “sí que ens correspon garantir que es facin amb les màximes garanties mediambientals”. En aquest sentit, ha demanat “asserenar la discussió” i ha assegurat que es farà en “concertació amb el territori”.

http://www.anoiadiari.cat/noticia/17465/la-diputada-senserrich-critica-els-partits-que-creen-alarma-social-sobre-les-prospeccions-
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico