L'anticatalanisme ataca el domicili del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

L'anticatalanisme ataca el domicili del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

El GAV signa les pintades “R.Ferrer catalaniste” i “Fora la AVL” que han aparegut a la residència de Ramon Ferrer

La setmana passada el grup va tractar de boicotejar un acte d'homenatge a Estellés en què participava Ferrer



Ramon Ferrer és el president de l'AVL. Foto: ACN.
El Grup d'Acció Valencianista (GAV) ha tornat a actuar aquest dijous contra el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer. Segons han confirmat fonts de l'AVL, el domicili de Ferrer ha aparegut amb pintades amb pintura blava on es podia llegir “R.Ferer catalaniste”, “Fora la AVL” i amb les sigles del GAV. És el segon atac contra Ferrer després que la setmana passada el GAV boicotejara un acte d'homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés a Burjassot en el moment en què el president de l'AVL anava a adreçar unes paraules. Dies abans l'estàtua d'Estellés a Burjassot havia aparegut pintada amb blau.
Les Corts van expressar aquest dijous la seua condemna a aquest atac al president de l'AVL durant l'acte a Burjassot amb una declaració institucional signada pels síndics de tot l'arc parlamentari. El text condemna els fets “i tots els que signifiquen un risc per a la seguretat de les persones o que puguen contindre insults o agressions a persones o institucions”. A la declaració institucional també es va incloure la condemna a l'atac que va patir la seu del PP a Castelló de La Plana.
Sobre els atacs del GAV, el diputat d'Esquerra Unida del País Valencià al Congrés dels Diputats, Ricard Sixto, ha denunciat aquest divendres la “laxitud policial” amb l'extrema dreta anticatalanista a València i ha lamentat que “actue impunement” fins i tot atacant el domicili del president de l'AVL. Sixto ha evidenciat el “contrast entre la contundent actuació policial contra els moviments socials o les mobilitzacions dels estudiants i la impunitat sistemàtica dels atacs dels grupuscles d'extrema dreta”. “Si les pintades al domicili del president de l'AVL estan firmades pel Grup d'Acció Valencianista, seria convenient que la Brigada d'Informació actue i es produïsquen detencions”, ha afegit.
Per la seua part, el vicepresident del Consell, ha condemnat l'atac durant la roda de premsa habitual dels divendres. José Ciscar ha indicat que els fets hauran de ser investigats per les forces de seguretat, ja que es tracta d'actes que s'emmarquen dins l'àmbit penal. Ciscar ha assegurat que la Delegació de Govern donarà “les instruccions necessàries” perquè s'investigue l'atac i es detinga els seus autors.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/648654-lanticatalanisme-ataca-el-domicili-del-president-de-lacademia-valenciana-de-la-llengua.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico