Antifrau reobre la investigació contra Ramon Bagó-Grupo Serchs

Antifrau reobre la investigació contra Ramon Bagó, fundador de CDC i amic de Pujol

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso va comparèixer ahir davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament català per donar compte de la seva activitat en els últims mesos. L'OAC ha reobert la investigació sobre Ramon Bagó per haver detectat indicis d'irregularitats en l'adjudicació de diversos contractes de les antigues Cotxeres Borbó de Barcelona, ​​un negoci de 1,5 milions d'euros.
http://noticies.sirius.cat/

Antifraude reobre la investigació a Ramón Bagó
Economia 11/07/2013 09:35
ramon bago
Segons publica el Confidencial aquest dijous l'Oficina Antifraude de Catalunya (OAC) acaba de reobrir una investigació precisament  sobre un dels empresaris més potents de Catalunya, Ramón Bagó,president del grup Serhs, el major holding de logística de Catalunya i que va ser alcalde de Calella per CiU durant diverses legislatures, president del Saló del Turisme i director general de Turisme de la Generalitat.A més cal recordar que al costat de Jordi Pujol va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) poc després d'iniciar-se la dècada dels 70.
Es dóna la circumstància que Bagó i el seu grup havien estat denunciats davant els jutjats per l'adjudicació de diversos contractes de les antigues Cotxeres de Borbó, un negoci d'1,5 milions d'euros. Aquests contractes van ser adjudicats a la companyia CHC Vitae, dirigida per ell i ademnás l'empresari formava part de l'organisme que els havia adjudicat. L'OAC ha reobert la investigació per haver detectat indicis d'irregularitats en l'adjudicació. De fet s'han obert diverses investigacions sobre aquest empresari, a causa que la seva activitat en les últimes dècades és tan àmplia que abasta no només adjudicacions milionàries de serveis públics que depenen de la Generalitat, sinó concessions públiques a empreses del grup Serhs per part d'organismes presidits pel propi Ramón Bagó. D'aquesta manera, podrien haver-se desviat diverses desenes de milions d'euros de fons públics cap a companyies controlades per Ramón Bagó.

cal recordar que el passat 4 de juny Ramón Bagó va comparèixer en el Parlament davant la comision d'investigació sobre irregularidadeds en la sanitat pública i va assegurar  que mai va utilitzar el seu càrrec en el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) per aconseguir contractes per a la companyia que ell presideix, el Grup Serhs. Tampoc va incórrer mai en incompatibilitats i totes les licitacions realitzades des de l'ens municipalista —el CSC, que agrupa a Ajuntaments i hospitals públics i posseeix un petit grup d'empreses sanitàries— van complir "escrupolosament la llei".

Les compareixences d'aquell dia es van centrar a avaluar si Ramon Bagó va utilitzar els càrrecs directius que va ocupar en el CSC per aconseguir adjudicacions per a les seves empreses. El Grup Serhs va obtenir entre 2002 i 2011 un total de 50,85 milions en contractes d'hospitals i consorcis finançats per la Generalitat però gestionats pel CSC. Gairebé una tercera part d'ells ho va anar a dit, és a dir, sense que intervingués concurs públic algun.

L'argument principal utilitzat tant per Bagó com per la resta de compareixents vinculats amb el CSC —Francesc José María, exsecretari general de l'entitat, i Jaume Raventós, exdirector general entre 2004 i 2011— és que el CSC no decidia a qui s'adjudicaven els contractes. "No tenia capacitat per decidir sobre les contractacions. No intervenia, ni s'assabentava de qui es donava un concurs", va insistir Raventós, obviant el fet que les meses de contractació que van adjudicar desenes de milions d'euros —en diverses de les quals Francesc Jose María va actuar de secretari— estaven organitzades i controlades pel CSC.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico