els llibres i les plomes són les nostres armes més poderoses", la crida de Malala a l'ONU

"Prenem els llibres i les plomes perquè són les nostres armes més poderoses", la crida de Malala a l'ONU

La noia pakistanesa atacada pels talibans quan anava a l'escola ha visitat la seu de les Nacions Unides a Nova York i ha demanat una educació "per a tots els nens"

L'adolescent paquistanesa tirotejada pels talibans demana més educació per a tots /AFPL'adolescent paquistanesa tirotejada pels talibans demana més educació per a tots /AFP
Malala Yousafzai, l'adolescent pakistanesa tirotejada pels talibans al seu país, ha demanat aquest divendres a l'ONU que la comunitat internacional redobli els esforços per aconseguir "educació per a tots els nens".
Malala va ser tirotejada pels talibans l'octubre del 2012 quan anava cap a l'escola en autobús. Dues noies més també van resultar ferides en l'atac. Des de llavors, la jove activista, que aquest divendres complirà 16 anys, s'ha convertit en un símbol en defensa de l'escola per a tothom.
"El 9 d'octubre del 2012 els talibans em van disparar. Es pensaven que amb les seves bales em farien callar per sempre, però van fracassar", va dir la jove en un discurs durant l'acte organitzat per l'ONU per celebrar el seu setzè aniversari.
Acompanyada pel secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, i l'ex primer ministre britànic Gordon Brown, la jove ha assegurat que continua sent la mateixa Malala, amb les mateixes ambicions, esperances i somnis, i per això ha tornat a demanar "educació per a tothom".
"Prenem els llibres i les plomes perquè són les nostres armes més poderoses. Un llibre i una ploma poden canviar el món", ha subratllat Malala, que ha assegurat que "els extremistes continuen tenint por dels llibres".


No dispararia
Malala, interrompuda en diverses ocasions pels aplaudiments dels assistents, ha afirmat que no està en contra de ningú, ni tan sols dels talibans al seu país, i ha assegurat que si tingués una pistola i estigués davant de la persona que la va atacar, "no dispararia".
"És una cosa que vaig aprendre de Mahoma, el patrimoni que vaig rebre de Martin Luther King i de Nelson Mandela, la filosofia de la no-violència que vaig aprendre de Gandhi i la mare Teresa, el perdó que vaig aprendre del meu pare i de la mare", ha assegurat.


L'educació al Pakistan
L'educació femenina a la vall del Swan, al Pakistan, ha estat prohibida durant l'ocupació talibana. L'estiu del 2009 l'exèrcit pakistanès va llançar una operació per alliberar el territori, i des de llavors el control militar permet que les noies puguin anar a escola.
Segons ha assenyalat el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, actualment hi ha 57 milions de nens que no tenen accés a l'educació primària i 120 milions que no saben escriure ni llegir correctament.
L'objectiu de l'ONU és que el 2015 tots els nens tinguin una plaça escolar. És per això que s'ha presentat una petició per demanar una acció urgent en el problema. Malala va ser la primera de signar la instància, que consta de més de tres milions de firmes i té el suport de l'enviat especial d'educació de l'ONU Gordon Brown.
http://www.ara.cat/mon/Ladolescent-paquistanesa-tirotejada-talibans-educacio_0_954504775.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión