L´Anoia, una de les comarques més castigades per l´atur

L´Anoia, una de les comarques més castigades per l´atur

Les demarcacions d'Osona, Bages i Barcelonès destaquen perquè registren l'increment més baix de l'atur registrat

05.07.2013 | 12:45
L'Anoia i el Garraf són les comarques més castigades per la crisi si s'observa l'estadística de destrucció d'ocupació durant l'any 2012 en relació amb l'exercici anterior, segons una des les conclusions de l'Informe territorial de la província de Barcelona 2013 elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Segons l'estudi, aquestes dues comarques són les que han registrat una pèrdua més intensa de l'ocupació, amb caigudes superiors al 5%, per sobre de la mitjana de la demarcació barcelonina (3,7%). Mentre en sentit negatiu destaquen l'Anoia i el Garraf, en sentit positiu, hi ha l'Osona, el Bages i el Barcelonès que són les demarcacions on menys ha crescut l'atur registrat.
http://www.regio7.cat/anoia-baix-llobregat/2013/07/05/lanoia-comarques-mes-castigades-latur/238012.HTML

L'Anoia i el Baix Penedès lideren l'atur a Catalunya


Guardar la notícia. Enviar per email

Santa Margarida de Montbui és el municipi català amb més taxa d'atur, un 21,5%. A la llista de municipis més castigats per l'atur també hi ha Vilanova del Camí al cinquè lloc, amb una taxa del 19,3%.
[Img #5715]
Mapa de l'atur del 2012 amb la incidència per comarques segons l'informe de CCOO.
El sindicat CCOO ha presentat aquest dijous una nova edició del Mapa de l'Atur a Catalunya. Un informe, que entre d'altres variables, estudia amb un mètode estadístic propi el mapa de tendències de l'atur registrat, on es destaquen les comarques que han patit els increments interanuals més significatius, i el mapa d'incidència de l'atur, on es mostren les taxes absolutes d'atur calculades per totes les comarques de Catalunya. Aquest darrer indicador, que CCOO anomena 'taxa absoluta d'atur', es calcula a partir de la divisió de la mitjana anual de persones registrades com a aturades i la població entre 16 i 64 anys de cada àmbit territorial.

Pel que fa als resultats, el mapa d'enguany dibuixa un panorama molt similar al d'anys anteriors pel que fa a la distribució de l'atur. Així, i per quart any consecutiu, les comarques del Baix Penedès i l'Anoia, amb taxes d'incidència de l'atur del 16,8% i el 15,2% respectivament, encapçalen la llista d'àrees més afectades per la desocupació, partint d'una taxa del 12,6% al conjunt de Catalunya. A la banda oposada, les comarques pirinenques són les que registren índexs més baixos amb el Pallars Sobirà, la Cerdanya, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça per sota del 7,4%.

Pel que fa al mapa d'increments de l'atur, que entre el 2011 i el 2012 va ser de 36.035 persones més, les comarques de la Terra Alta, amb un creixement del 17,8%, la Conca de Barberà, amb un 15,2%, la Cerdanya, amb un 15%, i l'Alt Urgell, amb un 14,6%, superen en molts punts la mitjana catalana que és d'un 6% d'increment durant el 2012. A l'Anoia l'atur entre 2011 i 2012 es va incrementar en 870 persones, el que suposa un 7,9% més. Per contra, El Pla d'Urgell, amb un increment de l'atur del 2,5%, la Segarra, amb un 2,6%, i el Baix Empordà, amb un 2,8%, creixen molt per sota de la mitjana del país.

Montbui i Vilanova, entre els cinc municipis amb més atur de Catalunya


[Img #5714]Per municipis, els que acumulen més atur corresponen amb les comarques també més castigades per la desocupació i l'Anoia hi surt representada amb dos dels cinc municipis amb més atur. Així, Santa Margarida de Montbui, amb una mitjana d'atur de 1.382 persones, encapçala la llista amb una taxa del 21,5%. Li segueix Badia del Vallès, al Vallès Occidental, amb una taxa del 20,9%, i el Montmell, al Baix Penedès, amb un 20,3% d'atur. En cinquena posició hi ha Vilanova del Camí, amb una mitjana de 1.635 aturats el 2012 i una taxa del 19,3%.
[Img #5713]
Pel que fa al perfil dels aturats, l'informe de CCOO, apunta que és un home de més de 45 anys, amb un nivell d'estudis d'educació general, de nacionalitat espanyola, i provinent del sector serveis on hi tenia ocupacions elementals. També apunta que a Catalunya l'any 2012 el 40% dels aturats ho eren de llarga durada amb més d'un any sense treballar, un 19% més, i que el 64%, segons dades de la  EPA, no cobraven cap tipus de subsidi.

http://infoanoia.cat/not/2329/l_anoia_i_el_baix_penedes_lideren_l_atur_a_catalunya/
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico