Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de desembre 25, 2015

BON NADAL AMB LLUNA PLENA

El resum no està disponible. Fes clic en aquest enllaç per veure la publicació.

Fideuers i semolers a la Barcelona del 1700

Imatge
  Fideuers i semolers a la Barcelona del 1700 Posted on 5 agost 2013 |   La sopa de fideus, de sèmola o d’arròs era l’àpat de la majoria de la població i al vespre tocava sopes de pa Molts dels semolers barcelonins del 18 eren italians, arribats en aquest segle, van marcar tendència, el costum de dir pastes italianes a la pasta, ve de la fama que van agafar en aquell temps.       Just darrera del mercat de Santa Caterina, en el carrer Semoleres, es feia pasta un quants segle abans, el seu gremi és antic, però en aquest carrer al XVIII  ja no hi trobem semolers. A ca fideuer i semoler, la pasta la venien a pes, s’hi anava a buscar fideus, molt apreciats els prims i llargs, els venien també enrotllats en madeixes. altres pastes són les vetes, galets, cargolets, llavors de meló, pistons, llavor de pebrot i macarrons, molt populars i considerats una gran menja. També venien altres ingredients, com  mantega, formatge, el venien també ratllat, fruita seca, melindr