Codorníu,con más de 460 años de experiencia en la elaboración de vinos y cavas de calidad

Resultado de imagen de codorniu raventos cavas vinos

Codorníu,con más de 460 años de experiencia en la elaboración de vinos y cavas de calidad

Codorníu, la empresa con mayor trayectoria de España
 

Con más de 460 años de experiencia en la elaboración de vinos y cavas de calidad, Codorníu ha sido reconocida como la compañía más antigua de nuestro país por Forbes, cabecera del ámbito financiero y económico de reconocimiento internacional. Así lo ha revelado en la lista que incluye a las compañías más antiguas de España. En palabras de Forbes, “Era el año 1551 cuando Jaume Codorníu decidió dedicarse a la producción de vinos. Un siglo después, la familia Raventós se hacía con la masía que durante más de 460 años ha sido el corazón de una bodega referente en el mundo del cava”.

Desde sus inicios, Codorníu ha permanecido en manos de la misma familia y ya son 18 las generaciones dedicadas a la tierra y herederas de un saber enológico que han sabido transmitir de padres a hijos junto con el legado de sus antepasados. Además de ser la empresa con mayor trayectoria de España, ésta presume también de ser una de las compañías familiares más antiguas a nivel mundial, concretamente la decimoséptima. Se trata de la historia de una familia emprendedora de más de quinientos años y pionera en la creación del cava. Las primeras referencias documentadas de la existencia de Codorníu datan del siglo XVI, cuando Jaume Codorníu, propietario de viñas, decidió dedicarse a la elaboración de vinos.
Resultado de imagen de codorniu raventos cavas vinos

La unión Codorníu-Raventós conforma el actual grupo

Fue en este mismo siglo cuando se produjo un acontecimiento que marcó la historia de esta casa: Anna, la heredera de la masía Can Codorníu, incluidas tierras y viñedos, se casó con Miquel Raventós, viticultor. Este enlace determinó que desde aquel momento, Codorníu y Raventós fueran dos apellidos que quedarán vinculados para siempre como el “alma mater” de la compañía. A principios del siglo pasado, concretamente en 1914, Manuel Raventós, hijo de Miquel, adquirió 3.200 hectáreas de tierra en lo que hoy es la DO Costers del Segre. Así se empezó a gestar lo que hoy en día se conoce como Grupo Codorníu Raventós. A posteriori, y con el fin de ampliar el negocio, se han ido adquiriendo y forjando diferentes bodegas.
Resultado de imagen de codorniu raventos cavas vinos

Actualmente son 10 las bodegas situadas en las mejores regiones vitivinícolas que forman parte del grupo, ocho en España (Bodegas Bilbaínas, Legaris, Scala Dei, Raimat, Bach, Nuviana, Abadía de Poblet, y Codorníu), una en el Valle de Napa en California, (Artesa) y otra en Mendoza, Argentina (Séptima). Además, el grupo Codorníu Raventós cuenta con más de 3.000 hectáreas de viñedo en propiedad, lo que le convierte en el mayor propietario de viñedos de Europa.

Imagen relacionada
https://www.alimarket.es/noticia/230678/codorniu--la-empresa-con-mayor-trayectoria-de-espana?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_alimentacion

Codorníu, reconeguda per la revista 'Forbes'

El Grup Codorníu Raventós té més de 460 anys d'experiència en l'elaboració de vins i caves

Codorniu és l'empresa més antiga d'Espanya . Cedida


 
 
Codorníu Raventós encapçala la llista de "Les 13 empreses més antigues d'Espanya"

El Grup també és la dissetena companyia familiar més antiga a escala mundial

Resultado de imagen de codorniu raventos cavas vinos
Són propietaris de més de 3.000 hectàrees de vinyer
Codorníu i Raventós són dos cognoms inseparables
Amb més de 460 anys d'experiència en l'elaboració de vins i caves de qualitat, Codorníu ha estat reconeguda com la companyia més antiga de l'Estat espanyol per la revista Forbes. Així ho ha revelat en un dels seus rànquings que publica de forma anual, concretament el que inclou les companyies més antigues d'Espanya.
Segons Forbes, "Era l'any 1551 quan Jaume Codorníu va decidir dedicar-se a la producció de vins. Un segle després, la família Raventós es feia amb la masia que durant més de 460 anys ha estat el cor d'un celler referent al món del cava. El negoci de vins s'ha anat consolidant amb l'adquisició de nous cellers tant en l'àmbit nacional com a internacional. En l'actualitat el grup, sota la batuta de Mar Raventós, gaudeix d'una excel·lent salut financera en un mercat que encara segueix creixent."
Resultado de imagen de codorniu raventos cavas vinos
Des dels seus inicis, Codorníu ha romàs en mans de la mateixa família i ja són 18 les generacions dedicades a la terra i hereves d'un saber enològic que han sabut transmetre de pares a fills juntament amb el llegat dels seus avantpassats. D'aquesta manera, el grup és en l'actualitat un referent mundial, capdavanter en l'elaboració de vins i caves d'alta qualitat i una de les companyies vitivinícoles més importants del món.

Una família emprenedoraA més de ser l'empresa amb major trajectòria d'Espanya, aquesta presumeix avui també de ser una de les companyies familiars més antigues a escala mundial, concretament la dissetena. Es tracta ni més ni menys que de la història d'una família emprenedora de més de cinc-cents anys i pionera en la creació del cava.
Les primeres referències documentades de l'existència de Codorníu daten del segle XVI, quan Jaume Codorníu, propietari de vinyes, va decidir dedicar-se a l'elaboració de vins. Des de llavors Codorníu ha estat íntimament unida a la terra, la vinya i el vi. Va ser en aquest mateix segle quan es va produir un esdeveniment que va marcar la història d'aquesta casa: Anna, l'hereva de la masia Ca Codorníu, incloses terres i vinyers, es va casar amb Miquel Raventós, viticultor. Aquest enllaç va determinar que des d'aquell moment, Codorníu i Raventós anessin dos cognoms que quedaran vinculats per sempre com "l'ànima mater" de la companyia.
Resultado de imagen de codorniu raventos cavas vinos
Cellers arreu del mónA principis del segle passat, concretament en 1914, Manuel Raventós, fill de Miquel, va adquirir 3.200 hectàrees de terra en el que avui és la D.O. Costers del Segre. Així es va començar a gestar el que avui dia es coneix com a Grup Codorníu Raventós. A posteriori, i amb la finalitat d'ampliar el negoci, s'han anat adquirint i forjant diferents cellers en diferents denominacions d'origen espanyoles, així com a l'estranger.
Actualment són 10 els cellers situats a les millors regions vitivinícoles que formen part del grup, vuit a Espanya (Cellers Bilbains, Legaris, Scala Dei, Raimat, Bach, Nuviana, Abadia de Poblet, i Codorníu), una a la Vall de Napa a Califòrnia, (Artesa) i una altra a Mendoza – Argentina (Setena).
Avui dia, el grup Codorníu Raventós compta amb més de 3.000 hectàrees de vinyer en propietat, la qual cosa el converteix en el propietari més gran de vinyers d'Europa. Així mateix, aquest ha rebut més de 150 premis i reconeixements en vins i caves en els últims cinc anys. "És tot un orgull que una publicació de referència a escala mundial com Forbes reconegui la nostra trajectòria, experiència i saber fer", comenta Javier Pagès, CEO del Grup Codorniu Raventós. "Codorníu porta gairebé 500 anys en aquest sector, buscant la qualitat, explorant nous caves i vins i innovant constantment. És la nostra raó de ser el fet de tenir vinyers i cellers propis, invertir constantment, així controlem tot el procés d'elaboració i som amos del nostre futur".
http://www.viaempresa.cat/ca/notices/2017/01/codorniu-reconeguda-com-l-empresa-mes-antiga-d-espanya-per-la-revista-forbes-23266.php?utm_source=facebook+mon

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico