El president del Parlament Català, Roger Torrent, ha denunciat davant del ministre de Justícia Espanyol, Rafael Catalá, l'existència de presos polítics

NOVA LEGISLATURA

Torrent denuncia davant Catalá l'existència de presos polítics en un acte carregat de tensió


Marta Lasalas
Barcelona. Divendres, 23 de febrer de 2018
2 minuts

El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat davant del ministre de Justícia, Rafael Catalá, l'existència de presos polítics i el retrocés que han patit les llibertats i els drets fonamentals a l'Estat espanyol. Ha estat durant l'acte de celebració de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort que aquest any s'ha viscut carregat de reivindicacions i protestes i enmig d'una forta tensió.
La intervenció de Torrent ha provocat l'aplaudiment de molts dels col·legiats però també la sortida de la sala de membres del Col·legi com el vicepresident del TSJC, Jesús María Barrientos, el Fiscal en Cap de Catalunya, Francisco Bañeres, la fiscal en Cap de Barcelona, Concepción Talón, l'exdegà del Col·legi i pare de l'actual degana, Eugeni Gay, el president de l'Audiència, Antonio Recio, i membres del públic. La major part han tornat en acabar les paraules de Torrent.
"La ciutadania i les institucions observem amb preocupació la crisi de l'estat de dret", ha ventat Torrent tot just començar la seva intervenció davant del ministre. El president del Parlament ha assenyalat dues qüestions essencials com són la separació de drets i la garantia de drets fonamentals.
Torrent s'ha referit a la denúncia sobre la regressió a situacions predemocràtiques que ha fet un jurista com Javier Pérez Royo, la denúncia que ahir feia Amnistia Internacional, les de col·lectius i associacions de jutges, l'editorial del New York Times sobre el "retrocés a temps del franquisme" que comporta la Llei Mordassa, amb les condemnes a titellaires i a cantants de rap. Torrent ha citat les converses enregistrades entre dirigents polítics parlant de l'elecció de fiscals i les declaracions de ministres avançant decisions judicials.
"Aquesta regressió de drets i llibertats fonamentals s'ha observat amb especial intensitat a Catalunya: els darrers mesos s'han produït vulneracions greus en el dret a la llibertat d'expressió, de reunió, de secret de les comunicacions, el dret a la intimitat i el dret a la defensa", ha denunciat.
Igualment s'ha referit a la vulneració de drets polítics fonamentals pel fet que no permetin dur a terme les decisions expressades a les urnes. "Cal denunciar l'existència de presos polítics acusats de rebel·lió, sedició i delictes inexistents", ha retret.
Ha estat en aquest punt, quan han començat a marxar alguns dels presents, mentre altres aplaudien.
"Cal que els professionals del dret assumeixin, com ens consta que fan, la gravetat del moment que vivim", ha reclamat quan ha pogut reprendre la intervenció.

https://www.elnacional.cat/ca/politica/torrent-denuncia-davant-catala-l-existencia-de-presos-politics-en-un-acte-carregat-de-tensio_242223_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión