El Síndic rep 20.000 peticions perquè denunciï el TC davant del Tribunal de Drets Humans

El Síndic rep 20.000 peticions perquè denunciï el TC davant del Tribunal de Drets Humans


Ribó traslladarà les queixes al comissari europeu de Drets Humans, però recorda que les demandes han de ser interposades pels afectats

| 05/02/2018 a les 18:23h
El síndic de Greuges, Rafael Ribó, el dia del referèndum Foto: ACN

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha rebut des del 30 de gener més de 20.000 comunicacions perquè demandi davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) la interlocutòria del 27 de gener del Tribunal Constitucional (TC) que exigia a Carles Puigdemont demanar autorització al Tribunal Suprem (TS) per assistir al debat d'investidura al Parlament de Catalunya.

Ribó va emetre un comunicat el 30 de gener esmentat en què manifestava que aquella interlocutòria era "desconeguda" en l'ordenament jurídic vigent i en què afirmava que, com a condició sobrevinguda per a ser investit, la mesura vulnerava els seus drets com a diputat.També afirmava que, a partir del text del TC, la ciutadania de Catalunya veia "alterat" el seu dret de participació política. Per això considerava que hi havia "motius fonamentats" perquè les persones directament lesionades en els seus drets es plantegessin interposar les demandes corresponents davant del TEDH.

En els darrers dies, el Síndic ha rebut més de 20.000 comunicacions en què se li demana l'empara i se li sol·licita que, en nom de cada persona, presenti la demanda al TEDH, segons ha informat l'oficina de Ribó.

El Síndic remetrà al comissari europeu de Drets Humans "l'expressió d'aquests milers de queixes ciutadanes perquè en tingui coneixement". No obstant això, Ribó subratlla que la legitimació per interposar demandes davant del TEDH per lesió dels drets establerts en el Conveni europeu de drets humans "correspon únicament" al candidat Carles Puigdemont i a les persones que "puguin haver vist directament lesionats" els seus drets fonamentals.

Finalment, el Síndic afegeix que, tot i això, continuarà elevant a instàncies europees no jurisdiccionals, com és el comissari europeu de Drets Humans, tots els informes i les comunicacions que arribin sobre aquests fets.
https://www.naciodigital.cat/noticia/148001/sindic/rep/20000/peticions/perque/denuncii/tc/davant/tribunal/drets/humans

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico