L’excap de la Fiscalia de Barcelona Ana María Magaldi, atura una investigació per corrupció contra Albiol, després arxiva la causa i es jubila.

Una fiscal atura una investigació per corrupció contra Albiol, després arxiva la causa i es jubila.

Resultado de imagen de Ana María Magaldi y Albiol,

L’excap de la Fiscalia de Barcelona Ana María Magaldi va frenar en vigílies de les eleccions catalanes una investigació per prevaricació contra el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, relacionada amb la concessió d’ajudes milionàries des d’una fundació participada per l’Ajuntament de Badalona a l’ Joventut, l’equip de bàsquet en què va jugar de jove el dirigent popular.
Resultado de imagen de Ana María Magaldi y Albiol,

El cas es va tancar, tot i que en la seva resolució per arxivar les diligències, signada el passat 6 de novembre, la llavors responsable de la Fiscalia de Barcelona va admetre l’absència de controls en la fiscalització d’aquests diners públic que rajava cada any (hi ha exercicis amb més de 500.000 euros) des de l’entitat participada per l’Ajuntament cap al club esportiu, un emblema de la ciutat.

La investigació mai va arribar als jutjats malgrat que el seu instructor, el fiscal d’urbanisme de Barcelona Antoni Pelegrín va escriure un informe als seus superiors en què proposava posar tots els expedients en mans d’Anticorrupció i informar a la Fiscalia General de l’Estat. La conclusió d’aquest dictamen, al qual ha tingut accés eldiario.es, deia: “S’ha pogut determinar la presumpta responsabilitat penal del senyor Xavier García Albiol, quant a la seva participació primer com a patró i des del seu nomenament com a alcalde, com a president de la fundació Badalona, ​​Capital Europea del Bàsquet “.


Resultado de imagen de Ana María Magaldi y Albiol,


En aquest escrit, el representant del ministeri públic que havia assumit des del principi la investigació sostenia que en la concessió de les ajudes públiques el Govern de Badalona havia vulnerat durant el mandat d’Albiol diverses lleis, entre elles la de subvencions, la de fundacions i la de contractes del sector públic.

La fiscal en cap de Barcelona llavors, Ana María Magaldi, va acabar donant carpetada a l’assumpte en contra del criteri del fiscal que havia treballat amb els expedients durant mesos qui estava convençut que existien delictes greus.

Recerca arxivada
 Antoni Pelegrín va mostrar per escrit la seva disconformitat amb l’ordre del seu superior, Magaldi de tancar el cas. Així que la fiscal en cap de Barcelona va decidir fer seves les diligències i arxivar-per sempre. L’argument que va emprar va ser que totes les irregularitats detectades -les ajudes d’Albiol i l’impuls de la Generalitat a una requalificació de terrenys que va afavorir també al Joventut- han dirimir-se en la via administrativa.

La Fiscalia Superior de Catalunya es va limitar a ratificar el carpetada al cas amb un escrit de tràmit el passat 29 de desembre. Dues setmanes després, Magaldi va abandonar el lloc de cap a Barcelona i la carrera fiscal per jubilar-se.

La investigació s’havia iniciat amb la denúncia d’una associació de veïns de Badalona que estava en contra de l’operació immobiliària dissenyada entre l’Ajuntament i el Joventut (presidit per un dels seus històrics, l’aler internacional Jordi Villacampa). Després de diversos intents, el canvi de la normativa urbanística i una polèmica valoració de l’Institut Català del Sòl (Incasol) va permetre al club de bàsquet vendre un solar -després d’una controvertida recalificación- a Mercadona i eixugar part del seu milionari deute, que va arribar a xifrar en 10 milions d’euros i va motivar un embargament d’Hisenda.

La querella de l’associació de propietaris del barri de Mas Ram va caure en mans del fiscal d’urbanisme Antoni Pelegrín qui, a la vista de la documentació que anava descobrint, va decidir estendre la investigació a les subvencions milionàries que diferents governs de Badalona van concedir el Joventut des l’any 2002 a través d’una entitat mixta integrada per l’Ajuntament i el club de bàsquet: la fundació Badalona, ​​Capital Europea de l’bàsquet.

Una fundació mixta, al centre de la polèmica

Aquest organisme va ser creat el 2002. L’equip de bàsquet va aportar com a capital a l’entitat els drets d’explotació del Palau d’Esports Municipal que el mateix ajuntament li havia cedit per 50 anys i que es van valorar en 1,2 milions d’euros.

En aquesta fundació clau per salvar les Finanazas del Joventut va estar des del seu naixement Albiol, primer com a patró per la seva condició de regidor de l’Ajuntament, i quan va arribar a l’alcaldia el 2011, com a president fins a 2015. Durant aquesta llarga etapa, escriu el fiscal: “Es van dictar reiterats acords destinats a subvencionar al Club Joventut manifestament contraris al que estableix l’article 107 i següents del Tractat de la Unió Europea, la Llei general de subvencions i la llei de fundacions, així com al que estableix en matèria de contractes del sector públic “.

El fiscal va seguir el rastre dels diners i va descobrir l’absència total de controls municipals per comprovar el bon ús dels fons públics. Pelegrín va concloure que en l’actuació de la fundació participada per l’Ajuntament i del propi Albiol ha indicis d’un delicte continuat de prevaricació “que no es troba dins dels assignats a la secció de Medi Ambient i Urbanisme” i va demanar derivar la investigació i tota la documentació demanada a la Fiscalia Anticorrupció a més de posar-ho en coneixement del fiscal general de l’Estat.
Resultado de imagen de  Ana María Magaldi y Albiol,Resultado de imagen de Ana María Magaldi y Albiol,

En la seva resolució va escriure: “Dels fets exposats queda evidenciat que, almenys indiciàriament, durant aquest dilatat lapse temporal l’actuació de les administracions concernides ha tingut com a objectiu l’ajuda il·lícita a un club esportiu com és el Joventut, amb la participació activa no només l’Incasòl [l’Institut de Sòl de Catalunya] sinó també d’alts càrrecs de l’Ajuntament de Badalona “.

En l’escrit remès al seu superior -la fiscal cap de Barcelona, ​​Ana Magaldi- en el qual demana que Anticorrupció assumeixi el cas, Antoni Pelegrín assenyala directament al líder del PP català: “En la presa d’aquestes decisions va intervenir de manera directa Xavier García Albiol, qui és regidor (des del 15 de juny de 1991) i després alcalde de Barcelona, ​​sent actualment senador de les Corts Generals […] i diputat del Parlament de Catalunya “.

A la vista que Albiol tenia la condició d’aforat per la seva condició de senador, el fiscal va sol·licitar a més informar la cúpula de la Fiscalia, llavors presidida per José Manuel Maza: “De conformitat amb la instrucció de la Fiscalia General de l’Estat [. ..] s’ha de posar en coneixement del fiscal general de l’Estat la present investigació, ja que a resultes de la mateixa s’ha pogut determinar la presumpta responsabilitat penal de Xavier García Albiol, quant a la seva participació primer com patriono i des del seu nomenament com a alcalde , com cresidente de la Fundació Badalona, ​​Capital europea del Bàsquet “.

“Ajudes opaques, irregulars, il·legals”

Els qualificatius amb els quals al·ludeix el fiscal en el seu informe de 27 pàgines a les ajudes concedides a l’Joventut deixen pocs dubtes sobre les seves sospites: “Opaques, irregulars, il·legals”. De fet, l’escrit sosté que la fundació va ser un mer vehicle per esquivar la prohibició de la legislació comunitària que les administracions públiques atorguin ajudes directes als clubs esportius.

La llavors fiscal en cap Ana María Magaldi va rebre aquesta proposta de denúncia justificada amb abundant paperassa -sobre les ajudes i també sobre les operacions immobiliàries i els canvis en el planejament urbanístic i els contractes de compravenda dels solars- el 4 d’agost passat de 2017.

El 6 de novembre en plena precampanya, deu dies després que el president del Govern, Mariano Rajoy, convoqués les eleccions catalanes valent-se de l’article 155 de la Cosntitución, Magaldi va donar la instrucció a Pelegrín que finiquitase l’assumpte. Davant la negativa d’aquest, la llavors fiscal cap de Barcelona va decidir fer-lo seu i decretar el seu arxiu. Els indicis que relacionaven Albiol amb un delicte de prevaricació continuada mai van arribar a Anticorrupció ni de bon tros als tribunals.

En la seva justificació per posar fi a les diligències la responsable de la Fiscalia de Barcelona va admetre que en part de les subvencions al Joventut “no es fa constar la necessitat de justificar el destí dels diners, ni quedar reflectit que això es realitzés degudament”. Però la llavors fiscal en cap provincial va afegir un paràgraf exculpatori per al líder i ja llavors candidat del PP català: “Fins i tot admetent la possibilitat que en la concessió d’ajudes per la fundació pública al Joventut, hi hagués algun tipus d’irregularitat o il·legalitat, dels dades exposades no hi ha elements suficients per considerar que estem davant d’un il·lícit penal i, per contra, sembla que, en principi, aquestes irregularitats, d’existir haurien ventilar en l’àmbit administratiu “.

Quan va decidir frenar la investigació, Magaldi ja havia pres la decisió de jubilar-se. El passat 17 de gener el fiscal general de l’Estat Julián Sánchez Melgar va comunicar al Consell Fiscal que la seva substituta seria l’expresidenta de l’Associació de Fiscals -la més conservadora- Concepció Taló, que fa una setmana va prendre possessió de la plaça. El cas oficialment està tancat.
http://www.cataladigital.cat/2018/02/05/una-fiscal-atura-una-investigacio-per-corrupcio-contra-albiol-despres-arxiva-la-causa-i-es-jubila/
Resultado de imagen de Ana María Magaldi y Albiol,



Badalona

La Fiscalia hauria frenat una investigació contra Albiol per prevaricació abans del 21D



El fiscal d'Urbanisme hauria proposat investigar el líder del PP català per ajudes presumptament il·legals al Joventut
Redacció

L'exfiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, hauria frenat una investigació per prevaricació contra Xavier García Albiol, candidat del PP a Catalunya, poc abans de les eleccions del 21D, segons ha avançat "eldiario.es".
La investigació estaria relacionada amb la concessió d'ajudes milionàries des d'una fundació participada per l'Ajuntament de Badalona, d'on va ser alcalde Albiol, cap al Joventut, l'equip de bàsquet on va jugar de jove.
La investigació no va arribar als jutjats perquè la llavors cap de la Fiscalia de Barcelona va considerar que les ajudes podrien haver estat il·legals, però va descartar que tinguessin transcendència penal. Ana María Magaldi va arxivar el cas el 6 de novembre, abans de jubilar-se aquest gener. Segons va considerar, el cas s'havia de resoldre per la via administrativa.
Les ajudes haurien estat atorgades pels diferents governs municipals des del 2002, amb exercicis en què arribaven a superar els 500.000 euros.
Albiol ha negat els fets per Twitter.


El qui va proposar investigar el líder del PP català va ser el fiscal d'Urbanisme de Barcelona, Antoni Pelegrín, que va escriure un informe als seus superiors en què proposava enviar tots els expedient del cas a Anticorrupció i informar-ne la Fiscalia General de l'Estat.
La denúncia partia d'una associació de veïns de Badalona, que era contrària a una operació immobiliària entre l'Ajuntament i el club, que hauria venut un solar, en el que van considerar que era una controvertida requalificació.
Magaldi va arxivar-ho, tot i que en la seva resolució va admetre l'absència de controls de fiscalització d'aquest diner públic. El fiscal d'Urbanisme va enviar un escrit de disconformitat amb la decisió de la seva superior, en considerar que es podrien haver comès delictes greus.
 La Fiscalia Superior de Catalunya va ratificar el tancament del cas amb un escrit de tràmit el 29 de desembre.

http://www.ccma.cat/324/la-fiscalia-hauria-frenat-una-investigacio-contra-albiol-per-prevaricacio-abans-del-21d/noticia/2835924/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico