Passa al contingut principal

Exmembres de Cs acusen Rivera i Villegas de finançament irregular

Villegas Cs EFE
Exmembres de Ciutadans (Cs) han assenyalat aquest dijous el president de la formació taronja, Albert Rivera, i el secretari general, José Manuel Villegas, com els "cervells" d'una operació per finançar irregularment el partit mitjançant subvencions públiques.
La Plataforma per a les Garanties Ciutadanes, de la qual formen part aquests antics militants de Cs, ha comparegut avui a la comissió de finançament dels partits impulsada pel PP.
Alberto Ganga, advocat de l'associació, i la portaveu, Inmaculada Sánchez, han assegurat que Rivera i Villegas utilitzaven les assignacions públiques als grups municipals per a finalitats desconegudes.
Els denunciants, que van ser expulsats de Cs el 2014, asseguren que qui volgués anar al capdavant d'una llista per a les eleccions municipals i autonòmiques del 2015 havia de pagar diversos milers d'euros.

Villegas nega les acusacions

Villegas ha assegurat que els citats exafiliats "no tenen cap credibilitat" perquè van sortir "rebotats" del partit, i ha negat que les llistes electorals les encapçalessin els militants que oferien més diners.
A la comissió del Senat que analitza el finançament de les formacions polítiques, Ganga també ha explicat que Cs va carregar factures de la campanya electoral del 2015 als grups municipals i autonòmics del partit.
Així mateix, ha parlat de dos comptes bancaris centralitzats, un d'ingressos i un altre de despeses, amb Villegas i amb el secretari de Finances, Carlos Cuadrado, com a apoderats, amb les quals controlen els diners dels grups municipals. 


albert rivera ciutadans efe

https://www.elnacional.cat/ca/politica/ciutadans-rivera-villegas-financament-irregular_239448_102.html

comptabilitat dels partits

Exmilitants de Cs apunten a Rivera com a responsable de les irregularitats comptables del partit



Crítics de la formació taronja també carreguen contra el secretari general, José Manuel Villegas, en la Comissió d'investigació del finançament en el Senat

Les dades deixen Rivera en evidència: la gran majoria dels metges no necessiten el català per operar

| 15/02/2018 a les 13:50h
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una imatge d'arxiu Foto: ACN


El PP ha centrat el focus dels seus atacs en Ciutadans amb l'objectiu de debilitar-lo arran de la seva pugna pel vot de centre-dreta, una ofensiva que dura des del 21-D. Si els populars emplaçaven a principis de setmana al líder dels liberals, Albert Rivera, a presentar la dimissió per l'informe del Tribunal de Comptes, en el qual no es dona el vistiplau a la comptabilitat del partit el 2015 per una sèrie de deficiències, ara és el torn de la Comissió d'investigació del finançament en el Senat -on el PP hi té majoria absoluta-, on exmembres de Cs han situat el president i secretari general de la formació en l'ull de l'huracà.
 
Aquest dijous, en el marc de la comissió creada a imatge i semblança de la impulsada per l'oposició en el Congrés, han passat per la cambra alta els líders d'una plataforma d'exmilitants de la formació taronja que, entre altres qüestions, han posat sobre la taula diversos casos que demostrarien les irregularitats comptables del partit. Han assegurat que la campanya per a les eleccions autonòmiques i locals del 2015 va ser finançada amb diners dels candidats que compraven els primers llocs de la llista.
 
L'advocat Alberto Ganga ha assenyalat directament com a responsables d'aquest modus operandi als membres de "El club de la pipa". Ha identificat al president de Ciutadans, Albert Rivera, al gerent, Carlos Quadrat, i al secretari general, José Manuel Villegas. Segons el lletrat, tots ells dominen el partit "de dalt a baix".
 
Ganga també ha suggerit que la Fiscalia Anticorrupció "va mirar cap a un altre costat" davant les seves denúncies, ja que el 2015 Ciutadans era "necessari" per atacar a altres formacions com UPyD. "A més calia fomentar una marca blanca davant la irrupció d'altres modes polítiques", ha explicat.



Les dades deixen Rivera en evidència: la gran majoria dels metges no necessiten el català per operar

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico