Fira Alimentació i Salut "Tu pagues, tu decideixes. Sí a les medicines tradicionals i complementàries "


Fira Alimentació i Salut <firaslowfood@gmail.com>

Mié 21/02/2018, 10:13


Usted;

Clica a dalt per veure les imatges
"Tu pagues, tu decideixes. Sí a les medicines tradicionals i complementàries "
L'any 2013, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va publicar la "Estratègia de l'OMS sobre medicina tradicional 2014-2023" per promoure la regulació, investigació, estratègies i passos a seguir sobre la MTC ( Medicina Tradicional Complementària) entre els quals assenyala la seva implementació dins el sistema sanitari de salut.
En el document defineix la medicina tradicional com "la suma total dels coneixements, capacitats i pràctiques basats en les teories, creences i experiències pròpies de diferents cultures, bé siguin explicables o no, utilitzades per mantenir la salut i prevenir, diagnosticar, millorar o tractar malalties físiques i mentals. "
I la Medicina Complementària o Alternativa com "un ampli conjunt de pràctiques d'atenció de salut que no formen part de la tradició ni de la medicina convencional d'un país donat ni estan totalment integrades en el sistema de salut predominant. En alguns països, aquests termes s'utilitzen indistintament per a referir-se a la medicina tradicional."
Referint en tot el document a la unió de les dues medicines sota les sigles MTC de Medicina Tradicional i Complementària (no confondre amb MTX aplicat a medicina tradicional xinesa).
Des de la seva publicació l'any 2013, les autoritats sanitàries espanyoles no han donat un sol pas en la línia d'aquesta proposta sinó mes bé a la contra. És el cas de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), que ha creat un Observatori contra les Pseudociències, Pseudoteràpies, Intrusisme i Sectes Sanitàries  en què hi ha publicada una llista de més d'un centenar d'entitats i professionals per als quals sol·licita el tancament de les seves pàgines web a la Fiscalia i la seva persecució per possible delicte contra la salut pública. En aquesta línia d'actuació s'han unit alguns dels principals mitjans de comunicació del país amb un incansable degoteig d'articles dissuasoris sobre l'ús d'aquestes medicines.
Davant aquests successos, des de l'Associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals proposem iniciar la campanya "Tu pagues, tu decideixes - sí a les medicines tradicionals i complementàries" amb la intenció d'apel·lar al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat l'efectiva aplicació de la "Estratègia de l'OMS sobre medicina tradicional 2014-2023" a tot el territori espanyol i amb la finalitat que cada ciutadà pugui triar amb quina medicina vol ser tractat, tant en el sistema sanitari de salut pública com fora d'ell.
Aquesta és una crida a totes les entitats i professionals relacionats amb les Medicines Tradicionals i Complementàries, per a col·laborar amb nosaltres i que puguem conjuntament fer efectiva aquesta campanya, ja sigui en la gestió, difusió, conferències, etc. ., i donar així la possibilitat de sumar-se a aquesta reivindicació a tots els defensors i usuaris d'aquestes medicines, que són molts.
Si aquesta crida a la participació de tot el sector té èxit, en comú proposarem un text que sigui avalat pel màxim de personalitats, entitats i associacions relacionades amb la Medicina Tradicional i complementària, per confirmar amb una recollida de firmes tipus Change.Org.
Els/les interessats/des en participar en aquest projecte podeu adreçar-vos a: difusio@dolcarevolucio.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión