Junqueras, Sànchez i Cuixart porten el seu empresonament a les Nacions Unides

Londres

Junqueras, Sànchez i Cuixart porten el seu empresonament a les Nacions Unides

Denuncien que la seva detenció viola els drets d'associació, expressió, opinió política i participació en la vida pública
Redacció                                   
Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez
L'empresonament d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart és des d'avui al Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides.
Advocats de Barcelona, París i Londres han registrat aquest dijous una petició en què es denuncia que la seva detenció viola els drets d'associació, expressió, opinió política i participació en la vida pública.
També es denuncia que se'ls està violant el dret a un tribunal imparcial, a preparar-se la defensa i a la presumpció d'innocència per la seva defensa de l'autodeterminació del poble català.
L'anunci l'ha fet aquest migdia a Londres un conegut advocat britànic especialitzat en drets humans contractat per la defensa de tots ells. Per decisió personal, no hi participa Joaquim Forn. Es tracta de Ben Emmerson, que, entre d'altres, es va encarregar de representar la viuda d'Aleksandr Litvinenko, l'exagent del KGB que va morir enverinat l'any 2006 a Londres.

Segons Emmerson, l'empresonament dels líders catalans és "il·legal" i un "perillós precedent":
"Espanya ha d'alliberar aquests homes. Les accions del govern espanyol estableixen un perillós precedent per als drets de les protestes pacífiques i l'oposició política a tot el món.  Demanem a les Nacions Unides que reiterin contundentment que els governs no poden utilitzar càrrecs criminals buits per intimidar l'oposició política."
El grup de treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides ja va sortir, després de l'1 d'octubre, a demanar al govern espanyol respecte pels drets fonamentals i el diàleg polític.
Emmerson també va portar el cas de Julian Assange a aquest grup, que va considerar que la seva detenció era arbitrària. El fundador de Wikileaks, però, continua retingut a l'ambaixada equatoriana a Londres, perquè les decisions d'aquest grup no són vinculants per als governs.
Si es considerés que la detenció de Junqueras, Sànchez i Cuixart és "arbitrària", una resposta que pot trigar mesos, el cas agafaria més dimensió internacional. De fet, Emmerson espera que l'ONU "prengui totes les mesures necessàries per pressionar Espanya perquè aquestes persones no estiguin detingudes".

TEMES:
Procés català Independencia

Londres

Qui és el nou advocat de Junqueras, Sànchez i Cuixart, britànic i expert en drets humans

Ben Emmerson ha portat la defensa, entre d'altres, de la vídua de l'exagent del KGB enverinat Aleksandr Litvinenko
Redacció
Ben Emmerson
Ben Emmerson, el nou advocat britànic de Junqueras, Sànchez i Cuixart per internacionalitzar la causa és conegut sobretot pel cas Litvinenko, l'exagent del KGB que va morir enverinat amb poloni 210 l'any 2006 en el seu exili a Londres. Es va encarregar de defensar la seva viuda, Marina Litvinenko, i va concloure que Rússia estava darrere de la seva mort pels seus intents de "desvelar la corrupció" en "l'estat mafiós de Vladímir Putin".

També va defensar Moazzam Begg, un ciutadà britànic que va estar empresonat a Guantánamo acusat de terrorisme. Finalment va ser alliberat sense càrrecs abans del judici.
Aquest advocat internacional, expert en drets humans, dret internacional públic i dret penal internacional, ha participat a més, en la defensa internacional de Julian Assange. El cas va arribar a les Nacions Unides i el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'organització va determinar que la seva ho era. Amb tot, Assange continua tancat a l'ambaixada equatoriana a Londres, on té asil, perquè la decisió d'aquest comitè no és legalment vinculant, segons ha al·legat el govern britànic.

Fins a finals de l'any passat, i des del 2011, Emmerson ha estat relator especial de l'ONU en la promoció i protecció dels drets humans i contra el terrorisme. Anualment havia de reportar davant l'Assemblea General de les Nacions Unides, al Consell de Drets Humans de l'organització i altres entitats rellevants.

La seva carrera va començar fa més de 25 anys i s'ha desenvolupat en tribunals internacionals, inclòs el Tribunal Europeu de Drets Humans, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, el Tribunal Penal Internacional i el Tribunal Penal Internacional per l'antiga Iugoslàvia.
Ha defensat, a més, les víctimes de pederàstia de l'església anglesa, així com també ha estat crític amb la 'llei mordassa' aprovada pel govern espanyol.
Actualment, també forma part del jurat de les cambres d'apel·lació dels tribunals penals internacionals per a Ruanda i l'antiga Iugoslàvia. Ara, a més, com a membre del despatx d'advocats Matrix Chambers, s'encarregarà entre d'altres casos de la defensa internacional de Junqueras, Sànchez i Cuixart.

TEMES:
Procés catahttp://www.ccma.cat/324/junqueras-sanchez-cuixart-ben-emmerson-advocat-drets-humans-litvinenko-kgb-poloni/noticia/2835303/#là
Junqueras, Sànchez i Cuixart denunciaran el seu cas a l’ONU
Òmnium Cultural va anunciar ahir que les defenses d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart presentaran avui a Londres una nova iniciativa per “internacionalitzar” la seva causa com a presos polítics. Van detallar que la dirigirà l’advocat britànic expert en dret internacional i drets humans Ben Emmerson, que va ser l’advocat de Maria Litvinenko, la dona de l’exagent del KGB Aleksander Litvinenko mort el 2006 després de ser enverinat en el seu exili britànic.
En concret, els tres líders catalans volen denunciar la seva presó preventiva davant el Grup de Treball sobre la Detenció Arbitrària , un mecanisme creat pel Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, en què un grup d’experts investiga casos per aclarir si algunes detencions atempten contra les normes internacionals i la Declaració Universal dels Drets Humans, i demanar informació dels casos als governs i als organismes civils implicats. És una mesura més, ja que els lletrats de Junqueras, Sànchez i Cuixart no poden dur la seva causa al Tribunal d’Estrasburg de Drets Humans (TEDH) fins a esgotar la via judicial espanyola. http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1331559-junqueras-sanchez-i-cuixart-denunciaran-el-seu-cas-a-l-onu.html?utm_source=twitter&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico