Passa al contingut principal

l'exlíder del PSC Raimon Obiols encapçala un manifest en contra de la presó preventiva

PRESOS POLÍTICS

Obiols encapçala un manifest en contra de la presó preventiva

El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 26 de febrer de 2018
Resultado de imagen de RAIMON PSCObiols
Un manifest signat per una vintena d'intel·lectuals i exdirigents d'esquerres de Catalunya rebutja la presó preventiva de líders sobiranistes, per "injustificada i desproporcionada", i adverteix que "aplicar tractament penal a un problema polític no ajudarà a trobar vies de sortida dialogades".


Amb el títol "aplanar obstacles al camí del diàleg democràtic", el manifest el signen l'exlíder del PSC Raimon Obiols; l'exconseller de Justícia i expresident de Ciutadans pel Canvi (CpC) Josep Maria Vallès; els exdiputats de Catalunya Sí que es pot Joan Coscubiela, Lluís Rabell i Gemma Lienas, i els exdirigents socialistes Laia Bonet i Jordi Font.

També l'ex Síndica de Greuges i exdiputada de CpC Pilar Malla; l'actual rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix; els catedràtics i dirigents de Federalistes d'Esquerres Joan Botella i Victòria Camps; els catedràtics Joan i Marina Subirats; l'exsecretari de Planificació Territorial de la Generalitat i exdiputat de CpC Oriol Nel·lo; i l'escriptor Jordi Amat.

En el manifest, en català i castellà, els signants incideixen en que "la voluntat compartida de superar la situació política que pateix el nostre país i la intenció de construir una societat amb més justícia social i amb més qualitat democràtica ens porten a manifestar la nostra opinió sobre les mesures provisionals de privació de llibertat imposades a dirigents polítics i socials".

El text es refereix així a la situació de l'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras; l'exconseller d'Interior Joaquim Forn; i els líders de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Injustificada i desproporcionada

"Malgrat discrepar de les seves opinions o actuacions polítiques, afirmem que l'aplicació de les esmentades mesures és una decisió criticable per injustificada i desproporcionada, tal com han manifestat experts en dret penal i dret processal i ha denunciat també Amnistia Internacional", subratllen.

Per això, consideren que "aquestes mesures i els motius invocats per aplicar un tractament penal al problema polític que tenim plantejat no serviran per trobar vies de sortida a la situació". "Al contrari -sentencien-, augmentaran els obstacles ja existents en la tasca difícil de recuperar el clima de diàleg social i polític que considerem necessari per al nostre futur col·lectiu". 
https://www.elnacional.cat/ca/politica/obiols-manifest-preso-preventiva_243063_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico