Un dirigent de Somatemps denuncia finançament de Madrid per organitzar manifestacions de SCC

Un dirigent de Somatemps denuncia finançament de Madrid per organitzar manifestacions de SCC

Diu que les manifestacions del 8 i el 12 d’octubre a Catalunya estaven políticament dirigides pel govern espanyol i pagades amb diner públic
Manifestants davant l'Estació de França de Barcelona
Manifestants davant l'Estació de França de Barcelona ACN

Javier Barraycoa, actual dirigent de l’entitat d’extrema dreta Somatemps i un dels fundadors de la plataforma unionista Societat Civil Catalana (SCC), de la qual se’n va desvincular, ha denunciat en un apunt al seu blog que les manifestacions que va liderar SCC el 8 i el 12 d’octubre a Barcelona contra el referèndum, van ser finançades il·legalment. “El més divertit és que els diners per a l’organització –de les dues manifestacions- arribava per canals inconfessables del govern central. Però després Borrell, setmanes més tard, demanava el vot per al PSCi Vargas Llosa per a Cs. Reconec que vaig riure força en silenci durant la campanya. Així li va anar al PP a les eleccions”, assegura Barraycoa.

Però el dirigent de Somatemps també parla de manipulació política de les dues manifestacions: “Per dissimular i ocultar la realitat a la bona gent que volia sortir al carrer, SCC va convocar a la seva seu diverses associacions, també Somatemps. El procés de negociació de l’acte unitari va consistir a no deixar a les associacions prendre cap decisió. Però pel bé de Catalunya i d’Espanya vam callar davant d’una nova humiliació de SCC”. Segons Barraycoa, els parlaments de les manifestacions responien la voluntat de “controlar que els oradors no fossin d’altres associacions, sinó els fanalets que va dur SCC”.
Escenari al final de la manifestació de SCC
Escenari al final de la manifestació de SCC JOAN ANTONI GUERRERO

Amb la manifestació del 12 d’octubre, Barraycoa també denuncia que “el govern central, atemorit per la seva pèssima gestió de l’1-O, va donar instrucció a SCC que fos un acte massiu i unitari. I així ens ho va comunicar SCC: Ells posarien els recursos i nosaltres els oradors i les nostres organitzacions”. 

El Món s’ha posat en contacte amb Societat Civil Catalana, però ha declinant fer-ne valoracions. 
http://elmon.cat/politica/dirigent-somatemps-denuncia-financament-madrid-organitzar-manifestacions-scc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico