Passa al contingut principal

Concentracions arreu del Principat pels cinc mesos d’empresonament de Sànchez i Cuixart

Avui fa cinc mesos de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que romanen entre reixes a Soto del Real des del 16 d’octubre per ordre de la jutgessa de l’Audiència espanyola Carmen Lamela. És per això que l’ANC i Òmnium Cultural han convocat concentracions aquest vespre.
A hores d’ara, hi ha concentracions davant els ajuntaments de tot el Principat. A Barcelona, la concentració és a la plaça de la Universitat. L’ex-diputada de la CUP, Anna Gabriel, hi ha participat  mitjançant un vídeo: ‘Seguim treballant per a fer sortir la dignitat de darrere de les cel·les’, ha dit Gabriel. També hi han intervingut les conselleres Clara Ponsatí i Meritxell Serret. L’acte ha tingut un marcat caràcter feminista i ha servit per a retre homenatge a totes aquelles dones afectades per la repressió.
També s’ha llegit una carta escrita per Jordi Cuixart des de la presó en la que assegura que, després de cinc mesos empresonat, se sent més digne que mai.

Les entitats també exigeixen l’alliberament de Joaquim Forn i Oriol Junqueras, tancats a Estremera des del 2 de novembre, i recorden que és una situació injusta i que els vulneren els drets fonamentals. D’ençà dels empresonaments, les entitats s’han mobilitzat cada mes per exigir la llibertat dels presos polítics. Fins ara, milers de catalans han respost a les convocatòries omplint les places i els carrers d’arreu del país.
La mobilització pels cinc mesos d’empresonament de Sànchez i Cuixart arriba l’endemà dels escorcolls de la Guàrdia Civil al Palau de la Generalitat i a la seu d’Òmnium, en el marc de la investigació pels preparatius del referèndum del primer d’octubre, i de la concentració de protesta a la plaça de Sant Jaume i a prop la caserna de la Travessera de Gràcia.
A més, les entitats independentistes han donat suport a la manifestació de dissabte en defensa de l’escola pública i de la immersió lingüística, convocada per Som Escola arran els atacs del PP i de Ciutadans i de la polèmica per la possibilitat que el govern espanyol intervingués el model educatiu amb el 155. Aquesta mobilització es farà dissabte a les cinc de la tarda a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i la ronda de Sant Pere, a Barcelona.
https://www.vilaweb.cat/noticies/lanc-i-omnium-convoquen-concentracions-pels-cinc-mesos-dempresonament-de-sanchez-i-cuixart/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión