Passa al contingut principal

El documental que posa nerviosa Espanya i que es veurà diumenge a Suïssa

El documental recull la repressió policial durant el referèndum de l'1 d'octubre, i repassa les diferents derivades polítiques. El documental, obra de Sylvain Louvet, Gary Grabli i Julie Peyrard, exposa els orígens de l'independentisme català i n'entrevista els protagonistes de l'actual situació, tant els independentistes com els unionistes, a més d'analistes europeus.
"Arran del documental, el Festival vol debatre qui pot exercir el dret a l'autodeterminació i recorda que ho reclamen a Catalunya, Escòcia, el Kosovo i el Kurdistan. "El 2008, la declaració d'independència de Kosovo, reconeguda per diversos estats, va obrir el camí a diverses regions que tenen moviments independentistes, invocant el dret a l'autodeterminació.
Mentre que les proclames unilaterals recents d'independència del Kurdistan iraquià i de Catalunya són categòricament rebutjades pels poders centrals iraquians i espanyols, i fortament reprimides, els mecanismes d'aplicació i garantia d'aquest dret semblen hores d'ara obsolets. Estem assistint a una evolució del dret a l'autodeterminació, que fins estava reservada al context de la descolonització? Davant dels Estats, els pobles també està organitzant", indica un escrit del Festival.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/documental-catalunya-diumenge-suissa_248763_102.html#

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico