El jutge Llarena ha denegat a Sànchez el permís extraordinari per sortir de la presó i assistir al ple d'investidura

Torrent portarà a Estrasburg la negativa del Suprem sobre la investidura de Sànchez

El jutge Llarena ha denegat a Sànchez el permís extraordinari per sortir de la presó i assistir al ple d'investidura
Redacció  
57
Roger Torrent, president del Parlament
Roger Torrent, president del Parlament
El president del Parlament, Roger Torrent, recorrerà al Tribunal Europeu dels Drets Humans la decisió del Tribunal Suprem d'impedir que Sànchez vagi a la investidura.

Torrent avala que s'esgotin "totes les vies" per a defensar els drets de tots els diputats i la sobirania del Parlament, inclòs recórrer a Estrasburg.
Torrent manté de moment el ple d'investidura convocat per aquest dilluns a les 10:00 hores, a l'espera de si es reuneix amb JxCat, el grup parlamentari que ha proposat la candidatura de Sànchez.
Junts per Catalunya considera que no s'ha de suspendre el ple de dilluns. Esquerra, en canvi, defensa que s'ajorni fins a tenir la resposta al recurs que dilluns es vol presentar al Tribunal Europeu de Drets Humans.
"Risc de reiteració"
El jutge del Suprem Pablo Llarena ha denegat a Sànchez la llibertat provisional i el permís extraordinari per sortir de la presó i assistir al ple d'investidura.

 El jutge ha resolt les dues peticions de cop en una interlocutòria de 27 pàgines. El magistrat basa la decisió en el risc de reiteració delictiva. També assegura que no es pot garantir la seguretat en el seu trasllat, a causa de la capacitat de mobilització que té Sànchez.
Llarena ha descartat tenir en compte el precedent del cas de Juan Karlos Ioldi. Fa 30 anys se li va permetre anar a un debat d'investidura tot i que estava en presó preventiva per pertànyer, suposadament, a ETA. El magistrat assegura que en aquell cas l'únic perill era que es fugués. En el cas de Sànchez, assegura que el delicte que podria cometre es faria a les institucions catalanes.


Llarena només ha esperat el pronunciament de la fiscalia, que li havia demanat que no deixés sortir en llibertat Sànchez. També s'oposava al fet que se li concedís un permís extraordinari.

http://www.ccma.cat/324/torrent-portara-a-estrasburg-la-negativa-del-suprem-sobre-la-investidura-de-sanchez/noticia/2843003/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico