Passa al contingut principal

Els catalans són perseguits a Europa: la dura opinió del director editorial d’un dels grups mediàtics més gran de la Índia

Els catalans s’uneixen als roma entre els perseguits d’Europa‘. Aquest és el títol de la popular columna de notes geopolítiques que M. D. Nalapat escriu en diversos diaris de la Índia i el Pakistan. Nalapat és el director editorial del Sunday Guardian i de les set cadenes de televisions ITV, que totes juntes arriben a més de 120 milions d’espectadors en hindi i anglès. Com a director editorial la seva feina és mantenir la cohesió informativa de les cadenes de televisió i diaris del grup. Nalapat, a més, és un dels acadèmics més prestigiosos de la Índia en temes de política internacional i va ser el coordinador editorial de The Times of India, el diari en llengua anglesa del país. La seva anàlisi de la situació és molt contundent, acusant la Unió Europea d’hipòcrita:
‘El govern central d’Espanya ha reaccionat davant el moviment d’independència de Catalunya amb una actuació viciada de força, detenint els seus líders i negant-los el dret d’elegir el seu propi govern. Ara, en un desvergonyit espectacle de menyspreu pels drets dels individus i dels pobles, el polític català més popular, Carles Puidgemont, ha estat arrestat a Alemanya pel delicte d’haver estat elegit per la seva pròpia gent per la legislatura regional a Catalunya. Sembla que, com a mínim per a Angela Merkel, més important que una identitat europea comuna és el dret de les majories parlamentàries a imposar les seves opinions sobre la minoria, si cal per la força de les armes i pels mètodes policials. Diversos col·legues de Puidgmont han estat arrestats a Espanya. Tot un poble està sota el poder estatal, exercit sense cap mena de respecte per la justícia natural.
Angela Merkel s’havia presentat com una santa de la política, però sembla que aquesta santedat no s’estén al poble català, al qual s’ha negat el dret d’autodeterminació a la Unió Europea. La realitat és que un grup d’estats més petits s’afegiria a la diversitat cultural d’Europa i contribuiria a la seva versatilitat. Cal recordar que els estats més grans d’Europa van ser els instigadors de conflictes: Alemanya, França, el Regne Unit i Itàlia. Aquestes entitats territorials alimenten els egos d’alguns polítics, però quan xoquen contra la voluntat popular, són els desitjos de les persones que han de ser primats.
Desafortunadament, el govern central a Espanya ha estat transparent en la seva determinació de bloquejar i assetjar el poble català pel ‘delicte’ de voler tenir un estat propi en comptes de restar dominat per la resta d’Espanya.
On són les veus de protesta a Alemanya? On són els verds o els demòcrates lliures? Les arrels en l’Alemanya oriental d’Angela Merkel signifiquen que ha passat la major part de la seva vida sota un sistema regimentat en què l’estat preval sobre el ciutadà. Per tant, no és d’estranyar que ordeni l’arrest i encarcerament de Carles Puidgmont quan l’Estat d’Espanya representat per la majoria no catalana li demana que ho faci. Donat el biaix estatal dins de la Unió Europea, és probable que Puidgmont hagués estat arrestat en estats com França i potser el Regne Unit també. Donada la naturalesa completament pacífica del moviment català fins al moment i el suport popular indubtable per al dret a l’autodeterminació, serà amb una hipocresia evident que la Unió Europea com a col·lectiu o algun dels seus membres puguin ara oferir homilies als altres sobre ‘respectar els drets d’un poble’. Carles Puidgmont va creure en la santedat d’aquesta promesa de la UE i per això ha perdut la seva llibertat’.

https://www.vilaweb.cat/noticies/els-catalans-son-perseguits-a-europa-la-dura-opinio-del-director-dun-dels-grups-mediatics-mes-gran-de-la-india/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico