Passa al contingut principal

Eurodiputats afirmen que el Valle de los Caídos és "un insult a les víctimes"



FRANQUISME

Eurodiputats afirmen que el Valle de los Caídos és "un insult a les víctimes"

Adrià Rovira 
Vuit eurodiputats de diferents països han visitat des d'aquest dijous Espanya convidats per Unidos Podemos en el marc de la taula de treball per la Memòria Històrica. Aquest divendres van visitar el Valle de los Caídos, monòlit on està enterrat el dictador feixista Francisco Franco amb tots els honors. Durant la visita, molts d'ells han coincidit en que el mausoleu és "un insult a les víctimes del franquisme". De fet, els europarlamentaris també s'ha compromès a pressionar a l'Estat espanyol a acabar amb la impunitat envers el franquisme i els desapareguts, més de 200.000 persones. També han covergit en la idea de la necessitat que Europa conegui el problema que hi ha a Espanya amb la impunitat al Franquisme i amb els desapareguts
L'eurodiputada Ana Gomes, dels socialistes portuguesos, va afirmar que "no tenim la dimensió dels crims ni de l'impunitat. No crec haver vist aquesta monumentalitat en cap altre lloc", en relació al Valle de los Caídos i als crims dels franquisme. En la mateixa línia, l'alemany Martin Schirdwan, del Die Linke, va recordar que al seu país sí que va haver-hi justícia i és delicte fer algun tipus d'homenatge o exaltació al règim nazi. Així mateix, el grec Stelios Kouloglou de Syriza va afirmar que a Espanya no hi ha hagut una verdadera transició democràtica i que els espanyols necessiten parlar sobre la història recent del país.
L'eurodiputat amfitrió, Miguel Urbán, de Podemos, va declarar en roda de premsa que la visita es per fer veure als europeus que tot i que Franco va morir el franquisme segueix molt viu. Al llarg del dia, Urbán també va ser amenaçat de mort.
Barcelona. Dissabte, 3 de març de 2018El Valle de los Caídos va ser construït entre 1940 i 1958 per represaliats republicans i en honor dels morts franquistes durant la Guerra Civil. De fet al mausoleu hi ha més de 33.000 morts enterrats a l'interior, dels quals 12.410 estan sense identificar, sent així la major fossa comú de l'Estat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico