dimarts, 13 de març de 2018

La Consellera Catalana Clara Ponsatí demana suport als "governs democràtics"que tindrien de condemnar l'existència de presos politis a España en una entrevista a la BBC

Resultado de imagen de Ponsatí demana suport als "governs democràtics" en una entrevista a la BBC

Ponsatí demana suport als "governs democràtics" en una entrevista a la BBC

El Nacional
Foto: ACN 

Barcelona. Dimarts, 13 de març de 2018En el text, el corresponsal polític a la regió explica que la consellera, a qui es refereix com "la professora Ponsatí" va volar a Brussel·les amb Carles Puigdemont després de la declaració d'independència i ha retornat ara a Saint Andrews. El periodista també recull l'afirmació en què Ponsatí diu que seria "enviada directament a la presó" si anés a Catalunya.
En l'article s'apunta també que el govern espanyol va "imposar el control directe" a Catalunya amb el 155 i la destitució dels membres del Govern, tot plegat després de la celebració del referèndum de l'1-O. A més, en el text es recorda que la justícia espanyola va dictar euroordres de detenció tant contra Ponsatí com contra la resta de membres que eren amb ella a Brussel·les però que més tard van retirar-se.
També es diu que tots ells estan acusats de rebel·lió i sedició i es fa referència al fet que tant Oriol Junqueras com Forn, Sànchez i Cuixart són a la presó.
La BBC recull aquestes declaracions en un article —titulat "La consellera a l'exili demana suport"— en el qual es fa ressò del retorn de Ponsatí al Regne Unit. S'explica, de fet, que s'ha reincorporat com a professora a la Universitat de Saint Andrews, on va dirigir l'escola d'Economia i Finances del centre entre principis del 2016 i el juliol del 2017.
També es diu que tots ells estan acusats de rebel·lió i sedició i es fa referència al fet que tant Oriol Junqueras com Forn, Sànchez i Cuixart són a la presó.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/ponsati-bbc-presos-politics_247740_102.html#