Passa al contingut principal

La CUP rebutja per ‘autonomista’ la proposta de JxCat i ERC i veta la investidura de Sànchez

La CUP ha rebutjat la proposta perquè suposa ‘la submissió total a la legalitat espanyola’. ‘Ni 155, ni 135, ni autonomisme’, ha dit el diputat Vidal Aragonés, motiu pel qual no negociaran cap proposta que contempli aquest marc institucional. ‘Vam dir no a Mas i diem no a aquesta investidura’, ha sentenciat.
Aragonés ha acusat JxCat i ERC de tenir un projecte autonomista que no obeeix el resultat de les eleccions del 21-D ni el referèndum de l’1-O. ‘Estem en una perspectiva de construir legalitat republicana, no autonomisme. No és un tema de noms ni de persones, és un tema de projectes polítics’, ha dit.

Si es presentés, Sànchez perdria la primera volta, en la qual és establert que el candidat ha de rebre el suport de la majoria absoluta de la cambra (68 diputats); però tampoc superaria la segona, en què és suficient una majoria simple. JxCat i ERC sumarien 64 vots, mentre que hi hauria els 65 contraris de Cs, del PSC, de Catalunya en Comú-Podem i del PP. Cal recordar que ni Carles Puigdemont ni Toni Comín poden exercir el vot delegat si no hi ha un acord de mesa que ho permeti, decisió que no es va prendre a la sessió constitutiva del parlament ni al ple de dijous.
La CUP també comptava amb l’opció que dos diputats s’hi abstinguessin i dos hi votessin a favor per compensar els vots de Puigdemont i Comín, però ha estat rebutjada. Avui al matí el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha dit que els republicans no posarien entrebancs a la candidatura de Sànchez si rebia l’aval de la CUP.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-cup-rebutja-per-autonomista-la-proposta-de-jxcat-i-erc-i-veta-la-investidura-de-sanchez/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión