La BBC recorda que la Manada inclou un militar i un guàrdia civil

La BBC recorda que la Manada inclou un militar i un guàrdia civil

El Nacional
Barcelona. Dijous, 26 d'abril de 2018
Resultado de imagen de la manada un militar y un guàrdia civil
La BBC ha recordat en una informació sobre la sentència de La Manada, que no ha acceptat el delicte de violació sinó el d'agressió sexual, que entre els condemnats hi ha un professional de l'Exèrcit i un guàrdia civil.
En fer el repàs dels membres de La Manada, l'emissora britànica afirma que entre ells hi ha "Antonio Manuel Guerrero: un oficial de la Guàrdia Civil, nascut el 1989, de qui es creu que ha gravat sis vídeos. També va admetre que va robar el telèfon de la víctima". I afegeix que un altre dels condemnats és "Alfonso Jesús Cabezuelo, de 29 anys: un oficial militar, de qui es creu que ha gravat un vídeo".
La BBC ha indicat que el tribunal espanyol ha dictat ordre de presó per a cinc homes per abusar sexualment de la jove durant "el famós festival de torosde San Fermín", però que els ha absolt d'un delicte violació.
https://www.elnacional.cat/ca/societat/bbc-recorda-manada-militar-guardia-civil_262524_102.html
No és abús, és violació" ha estat el crit unitari a les multitudinàries manifestacions que s'han organitzat aquest dijous arreu de Catalunya i de l'estat espanyol en contra de la condemna només per abús sexual al cas de La Manada. Milers de persones s'han concentrat davant els ajuntaments per denunciar el que consideren una ''justícia patriarcal'', ja que la resolució no té en compte ni la intimidació, ni l'actuació grupal, ni la vulneració de la intimitat.
La convocatòria ha estat iniciada de manera espontània i promoguda per col·lectius feministes a través de les xarxes socials amb el lema 'Digueu el què digueu, no és un abús és una violació en grup'. Alguns sindicats com CCOO, UGT o USTEC-STEs també s'han sumat a la protesta que, a Barcelona, ha omplert la plaça Sant Jaume.
manifestacio manada plaça sant jaume - sergi alcazar
Davant una façana del consistori que exhibeix dos llaços, un groc i un altre de color lila, molts dels concentrats, la majoria dones, ha vestit peces de color violeta i pancartes amb lemes com: "la injustícia ens ha violat a totes"; "les dones estem en guerra"; "L'absència d'un 'no' no és consentiment", "Ja n'hi ha prou de violències masclistes".
S'han sentit crits de "Jo sí que et crec" i "Si en toquen a una, ens toquen a totes". Entre consigna i consigna, també s'ha fet una cassolada a la que molts assistents s'han sumat fent sonar les seves claus. A continuació, la protesta ha sortit de plaça Sant Jaume, en direcció al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
manifestacio manada plaça sant jaume - sergi alcazar
Amb actitud pacífica però reivindicativa, els manifestants han baixat per la Via Laietana, han passat per Pla de Palau, per davant de l'Estació de França, i han agafat el Passeig Picasso amb la idea de remuntar el passeig Lluís Companys fins a l'Arc de Triomf, on hi ha la seu del TSJC. 
Entre els concentrats, hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i altres polítics com els diputats Ernest Maragall o Jenn Díaz. L'alcaldessa ha criticat que "cinc homes contra una dona és una violació reiterada, és una violència de primer nivell i és una cosa per la que cap dona mai hauria de passar".
També s'han vist pancartes amb la fotografia de Ricardo González, el jutge que ha emès un vot particular per absoldre els autors, titllant-lo de "còmplice".
manifestacio la manada tsjc - sergi alcazar
A la concentració de Tarragona, hi han assistit unes 500 persones que s'han trobat a la plaça de la Font, al davant de l'Ajuntament, per rebutjar la sentència que s'ha fet pública aquest dijous. Durant l'acte, diversos col·lectius feministes i civils han llegit manifestos per condemnar aquesta resolució que consideren injusta. "La injustícia ens ha atacat a totes; el patriarcat dicta i el jutge obeeix", ha denunciat el manifest. 

10.000 persones a Bilbao

També hi ha hagut grans concentracions davant dels jutjats de les tres capitals basques. Només a Bilbao s'hi han reunit més de 10.000 persones sota el lema "Nosaltres som manada. Justizia patriarkalaren kontra (En contra de la justícia patriarcal)".
Vitòria, els concentrats han començat el seu recorregut a La Vírgen Blanca darrere d'una pancarta a la que es podia llegir "Aquesta sentència és violència" i, posteriorment, s'han dirigit en manifestació espontània fins al Palau de Justícia de la capital alabesa. A Sant Sebastià, la concentració ha tingut lloc davant dels Jutjats, encara que també hi ha hagut gent que l'ha fet davant de l'Ajuntament corejant lemes com 'Ens toquen a una, ens toquen a totes',
Madrid, col·lectius feministes s'han concentrat davant del ministeri de Justícia convocats pel Moviment Feminista de Madrid per protestar contra la sentència "injusta" i "insuficient" de l'Audiència de Navarra. Han protestat corejant càntics com "si no estem mortes no ens creuen", "un d'ells era picoleto", "sola, borratxa vull arribar a casa" o "justícia de merda l'esteu jutjant a ella".

Entrades populars d'aquest blog