La TV suïssa acompanya Txell Bonet a Soto del Real i queda impactada per la duresa de la situació d'un pres polític en presó preventiva.

Resultado de imagen de La TV suïssa acompanya Txell Bonet a Soto del Real i queda impactada

La TV suïssa acompanya Txell Bonet a Soto del Real i queda impactada

Lluís Bou
Vídeo: RTS
Barcelona. Divendres, 20 d'abril de 2018

La televisió suïssa (RTS) ha emès un reportatge sobre el llarg periple de 650 quilòmetres que ha de fer la dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet, per veure el president d'Òmnium a la presó de Soto del Real. El programa segueix la dona de Cuixart des de casa seva, quan amb el seu nadó enfila cap a l'estació de tren, i inclou declaracions seves i d'un representant d'Amnistia Internacional. La televisió queda visiblement impactada per la duresa de la situació d'un pres polític en presó preventiva.
"Txell Bonet és la dona del que a Catalunya se'n diu un pres polític. El seu marit, Jordi Cuixart, està empresonat des de fa 6 mesos. La seva dona és periodista i s'ha d'ocupar del seu fill tota sola. Avui s'han de trobar a la presó, que es troba a Madrid. Anar-lo a veure representa un trajecte de 650 quilòmetres", narra la televisió. Bonet explica que poden fer aquestes visites als presos per xarxa de solidaritat que s'ha muntat a Catalunya, que els ajuda econòmicament.
La televisió suïssa entrevista després el director d'Amnistia Internacional a Espanya, Esteban Beltran, que afirma que aquesta detenció és "absolutament inacceptable". "Poden haver comès algun delicte menor de desordres públics, però això no justifica una detenció preventiva i una acusació de rebel·lió", indica.
La televisió recorda que la Justícia alemanya ha rebutjat l'extradició de Puigdemont a Espanya per rebel·lió, i apunta que la decisió final que prengui Alemanya pot servir de referència a altres països europeus.

https://www.elnacional.cat/ca/politica/tv-suissa-acompanya-txell-bonet-estremera-impactada_260367_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico