Les associacions de jutges i fiscals demanen la dimissió del ministre de Justícia, Rafael Catalá

LA MANADA

Les associacions de jutges i fiscals demanen la dimissió de Catalá

Albert Acín
Foto: Europa Press
Barcelona. Dilluns, 30 d'abril de 2018
Resultado de imagen de Les associacions de jutges i fiscals demanen la dimissió de Catalá
Rebuig unitari i exigències de dimissió. Set associacions judicials i fiscals han demanat aquest dilluns la dimissió del ministre de Justícia, Rafael Catalá, després de les seves crítiques sobre el jutge que va emetre un vot particular en la sentència de la Manada
"Tots sabem que aquest jutge té algun problema singular", ha assegurat el titular de Justícia aquest matí en una entrevista a la Cadena Cope sobre el magistrat Ricardo González, que va discrepar de la resta de magistrats de cara a la sentència de la Manada i apostava per l'absolució dels cinc acusats.

"Intromissió judicial" de Catalá

Les set entitats acusen el govern de Rajoy de realitzar una "intromissió" en afers que "corresponen exclusivament al Consell General del Poder Judicial". És més, exposa que els comentaris sobre la capacitació d'un magistrat són una "temeritat" per qui exerceix com a ministre de Justícia.
"El ministre de Justícia ha insinuat públicament que s'hauria d'haver actuat preventivament contra el magistrat que va dictar el vot particular, verbalitzant que el magistrat té un problema i que tots ho saben", un gest que, segons el comunicat, "sembra públicament dubtes sobre la capacitat i condició de l'esmentat magistrat".
dimissio catala
El comunicat ha vist la llum aquest migdia, hores després de les polèmiques declaracions del ministre, que ha arribat a assegurar que el "sorprèn" que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no hagi actuat "preventivament" respecte al magistrat.
Les associacions que han firmat la petició de dimissió són set, quatre de les quals de juristes i tres de fiscals: Associació Professional de la Magistratura, Jutges per la Democràcia, Associació Francisco de Vitoria, Fòrum Judicial Independent, Associació de Fiscals, Unió Progressista de Fiscals i l'Associació Professional Independent de Fiscals.

Un “veritable perill”

Els jutges i fiscals posen en relleu que el problema no és únicament el comentari cap al jutge, sinó el fet que "demà pot ser-ho per qualsevol actuació que no sigui del gust del ministre o del seu govern".
Apunten, precisament, que "aquest és el veritable perill", en referència al que consideren una "utilització" de les resolucions judicials per part de l'executiu de Rajoy i l'arriben a assenyalar un intent de "confusió intencionada d'interessos electorals amb el que hauria de ser la seva tasca com a membre d'un Poder de l'Estat".

Els jutges navarresos s'hi sumen

Els jutges i magistrats de Navarra també han expressat la seva discrepància respecte al comentari de Catalá i demanen la seva dimissió. Tot plegat, davant el que consideren l'actitud del ministre com a "especialment escandalosa" i recorden que el titular de Justícia ha estat "l'únic ministre reprovat en la nostra democràcia".
"Aquestes manifestacions que no tenen cabuda en l'acompliment responsable de la seva funció com a ministre de Justícia haurien de provocar la seva dimissió immediata", sentencien els magistrats navarresos.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/jutges-fiscales-dimissio-rafael-catala_263571_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión