Passa al contingut principal

El president de la Comissió Europea Juncker reconeix per primera vegada que la UE podria mediar entre Catalunya i Espanya

09.05.2018  
El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha reconegut per primera vegada que la Unió Europea (UE) podria mediar entre Catalunya i Espanya, però que les dues parts ho han de voler: ‘Per una mediació cal que hi hagi un acord entre les dues parts perquè sigui així i com que no hi ha aquest acord, i no vull interferir en el debat sense ser convidat a fer-ho, no ho faré’, ha dit en una intervenció al parlament flamenc.
Aquesta intervenció és la primera vegada en què Juncker parla sobre una possible mediació, una reivindicació de l’independentisme des de l’octubre. A més, Juncker ha instat Catalunya i Espanya a ‘reprendre’ el diàleg i se n’ha mostrat personalment partidari. ‘Crec que és una qüestió important’, ha afegit.
L’N-VA li ha retret el paper que han jugat les institucions europees i els seus ‘dobles estàndards’ amb Espanya quan es tracta de Catalunya. El portaveu del partit flamenc, Matthias Diependaele, li ha recordat que l’obligació de la Comissió de defensar els valors democràtics. ‘A la meva UE no es tolera la brutalitat policíaca en contra de ciutadans pacífics ni que polítics elegits democràticament siguin empresonats’, ha afirmat el portaveu de l’N-VA. De fet, diversos diputats han lluït el llaç groc en solidaritat amb els presos polítics catalans i els exiliats.
Juncker ha respost que la Comissió ‘respecta’ les decisions de la justícia dels estats membres i el seu ordre constitucional. També ha dit que ‘no és cert’ que la Comissió no hagi lamentat la violència policíaca de l’1-O. ‘La violència no és mai una resposta i voldria que el diàleg existís’, ha afegit.
Possible reunió amb el president de la GeneralitatAhir va transcendir que Juncker està disposat a reunir-se amb el futur president de la Generalitat després de la investidura de la setmana vinent, en funció dels temes que s’abordin. L’última reunió entre un president de la Comissió Europea i un president fou el 2011, entre Artur Mas i Herman Van Rompuy.
https://www.vilaweb.cat/noticies/juncker-reconeix-per-primera-vegada-que-la-ue-podria-mediar-entre-catalunya-i-espanya/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión