dilluns, 21 de maig de 2018

SOS Racisme diu que els escrits de Quim Torra no són racistes

SOS Racisme diu que els escrits de Torra no són racistes

L'ONG demana "aturar la instrumentalització de la lluita antiracista"

La investidura de Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra JORDI BORRÀS


L'ONG SOS Racisme ha emès un comunicat on deixa clar que els escrits publicats per Quim Torra no són racisme. "Des del principi hem expressat que considerem que els seus missatges no són racistes, però que tot i així els rebutgem. Considerem que es tracta d’un discurs perillós, irresponsable i inacceptable, que també utilitzen altres polítics", diu el text, que afegeix que "parlar de 'els espanyols', així com parlar de 'els catalans', com a grups homogenis i contraposats representa una simplificació excessiva d’una realitat extremadament més complexa, diversa i rica. I són plantejaments que no contribueixen a la construcció d’una societat diversa i cohesionada, de la que tothom s’hi senti part".
SOS Racisme demana "aturar la instrumentalització de la lluita antiracista", perquè "utilitzar el concepte de racisme per referir-se a aquest tipus d’accions banalitza el racisme i menysté el patiment de les seves víctimes reals". L'ONC considera que "des de diferents sectors s’ha estat utilitzant el concepte de racisme en la polèmica vers l’actual President, de la mateixa manera que altres sectors l’utilitzen per referir-se als atacs contra la ciutadania catalana. I en aquest mal ús del concepte, vingui d’on vingui, es malmet i debilita la lluita antiracista que realitzem cada dia des de fa anys moviments socials de base, col·lectius i associacions". 

A més, SOS Racisme explica que "a diferència d’altres ocasions en les que no hem intervingut per tractar-se de fets que no responen al nostre àmbit d’actuació, aquesta vegada calia un posicionament per part nostra perquè la polèmica sobre si era o no racisme, girava entorn del que avui é) President de la Generalitat de Catalunya que compta amb el suport d’una majoria parlamentària, el que implica que les seves paraules i accions adquireixen una repercussió rellevant".
http://elmon.cat/politica/sos-racisme-diu-que-escrits-torra-no-son-racistes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vox es líder entre los militares y adelanta al PP en los cuarteles de la Guardia Civil Si las elecciones se celebrasen solo en los cua...