Passa al contingut principal

Tallarines thai de primavera amb perles verdes i salsa de cacauet, pura inspiració de vida



Tallarines thai de primavera amb perles verdes i salsa de cacauet, pura inspiració de vida

Una recepta lleugera, sorprenent i molt saborosa; tallarines d’arròs, pèsols frescos i cruixents, ceba vermella i all saltats en oli de sèsam, salsa amb gingebre i crema de cacauets i un toc de menta fresca.
Inici  ›  Què dino?27 d'abril 2018 per 


Tot un festival de sabors. Inspirat en les receptes pad-thai, que combinen d’una manera molt equilibrada sabors àcids, salats, dolços i picants, aquest plat ens aportarà l’energia necessària per despertar els nostres òrgans i estar en sintonia amb la primavera. L’energia que ens porta la primavera és una energia en què la naturalesa despunta, brolla i germina, alhora que inspira tots els éssers vius: plantes, animals i humans.
M’encanta donar la benvinguda a la primavera amb un dels productes estrella de la temporada; els pèsols, perles verds tendres i cruixents que només podem consumir frescos durant els mesos de març a juny, per la qual cosa cal aprofitar la temporada per poder gaudir-ne al màxim. Recordeu que, gràcies a la protecció de la beina, són una de les hortalisses amb menys productes químics i un dels pocs llegums que podem menjar crus; pura vida! Cada petitíssim i minúscul pèsol aporta un alt contingut en vitamina A, àcid fòlic o tiamina (B1), entre altres vitamines, i en minerals com ferro, potassi i fòsfor. Un plat de pèsols frescos pot cobrir els requeriments diaris de vitamina C d’una persona adulta. A més, el tipus de fibra que contenen actua com prebiòtic i té efectes beneficiosos per regular la flora intestinal.
Els pèsols frescos són llegums amb propietats proteiques excel·lents. La seva proteïna està considerada com una de les millors gràcies al seu alt contingut en aminoàcids essencials, dels quals una proporció important són ramificats com la L-arginina, que intervenen en el procés de creixement i als quals també s’atribueixen propietats per reparar els teixits. A més, ajuden a augmentar la producció de col·lagen i a disminuir els dipòsits de greix corporal. Un conjunt de proteïnes que ajudaran a mantenir i millorar la massa muscular especialment ara que és el moment de fer una mica de dieta depurativa de fetge i vesícula biliar.
Els fideus o tallarines d’arròs m’encanten; són molt versàtils a la cuina, sobretot a la primavera, per preparar receptes completes en nutrients, lleugeres i delicioses. Si voleu que no us quedin enganxats, és millor que els deixeu en remull durant una hora en aigua a temperatura ambient i després els cogueu lleugerament amb el saltat i la salsa. Finalment, vull comentar-vos que les receptes amb oli de sèsam queden delicioses (sobretot de primera pressió en fred), ja sigui amb l’oli cru com en saltats lleugers. A més d’un sabor deliciós, aporten àcids grassos que protegeixen la pell.Perquè la primavera és l’època de les flors i del renaixement de la vida, amb aquesta recepta podreu preparar una festa de benvinguda a la vostra cuina. Tant de bo us n’arribés l’olor; pura inspiració!

La recepta

Ingredients (per a 2/3 persones):
  • 1 paquet de 250 g de tallarines d’arròs
  • 200 g de pèsols frescos
  • 5 cebes vermelles mitjanes
  • 4 grans d’all ratllats
  • oli de sèsam
  • sal marina
  • pebre negre
  • llavors de sèsam torrades (al moment millor)
  • fulles de menta fresca (per decorar)
Salsa:
  • 1 c.s. de gingebre ratllat
  • 4 c.s. d’oli de sèsam
  • 2 c.p. de tamari
  • 3 c.s. de crema de cacauet
  • suc de 1/2 llima
  • mig got d’aigua tèbia
Preparació
  1. Escaldeu els pèsols durant uns 2 minuts (fins que surin i es comencin a inflar); escorreu-los de seguida i reserveu.
  2. Deixeu en remull les tallarines durant 1 hora a temperatura ambient.
  3. Salteu en una mica d’oli sèsam la ceba vermella tallada a mitges llunes finites, una mica de sal marina i pebre i, quan estigui feta però al dente, afegiu-hi els alls xafats i barregeu-ho durant un parell de minuts.
  4. Mentrestant, emulsioneu tots els ingredients de la salsa (corregiu de tamari i gingebre al gust).
  5. Afegiu a la ceba les tallarines escorregudes i una mica d’aigua perquè es vagin estovant, i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Al final, barregeu-ho amb la salsa.
  6. Repartiu les tallarines als plats, afegiu-hi els pèsols, llavors de sèsam torrades, unes fulles de menta fresca i un rajolí de llima.
Que en gaudiu,
Molta salut!
https://etselquemenges.cat/que-dino/tallarines-thai-de-primavera?utm_source=eqm&utm_medium=email&utm_campaign=
Cristina Arroyo
Cristina Arroyo

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión