Passa al contingut principal

Ultima hora! Absolts els ultres d’España 2000 que van assetjar Oltra al seu domicili

La magistrada jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número sis de Llíria (València) ha absolt els quatre membres d’España 2000 acusats d’amenaçar i coaccionar la vice-presidenta del Consell, Mónica Oltra, a les portes de casa seua. La magistrada considera que l’acció era ‘innecessària’ des del punt de vista de la llibertat d’expressió, però que no constituïx il·lícit penal. Per a la magistrada, aquesta conducta tindria cabuda únicament en el delicte d’assetjament ‘però només si tingués una reiteració en el temps’, cosa que no succeïx en aquest cas, segons s’assenyala en la sentència.
Legalment, l’assetjament succeïx en supòsits on, sense arribar a produir-se necessàriament ‘l’anunci explícit o no la intenció de causar algun mal (amenaces) o l’ús director de violència per coartar la llibertat de la víctima (coaccions), es produïxen conductes reiterades per mitjà de les quals es menyscaba greument la llibertat i sentiment de seguretat de la víctima, a la qual se sotmet a persecucions o vigilàncies constants, trucades reiterades i altres actes continus de fustigació’.
Per això, absol l’ex-president d’España 2000, José Luis Roberto, i a tres altres membres del partit, per a qui la fiscal demanava 900 euros de multa per a cadascun per un delicte lleu d’amenaces. També demanava la prohibició d’acostar-se 300 metres d’Oltra o, subsidiàriament, la mateixa condemna per coaccions lleus. L’Advocacia de la Generalitat reclamava la mateixa pena però elevava la multa a Roberto als 1.800 euros.
Els fets van passar el 18 d’octubre de 2017, cap a les 21 hores, quan un grup de persones, algunes de les quals portaven la cara tapada amb caretes de la pel·lícula Scream, va arribar en cotxe davant la casa d’Oltra, van desplegar una bandera espanyola sobre la qual es podia llegir ‘Visca la Unitat d’Espanya’. Els ultres van posar la cançó de Manolo Escobar ‘que viva España’ i van cridar consignes com ‘mira, aquesta és la teua bandera’.
https://www.vilaweb.cat/noticies/absolts-els-ultres-despana-2000-que-van-assetjar-oltra-al-seu-domicili/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión