Un amic d'Albert Rivera per presidir la Cambra de Comerç , Luis Conde un dels principals propagandistes del líder del partit ultradretà Ciutadans entre la classe empresarial

Un amic d'Albert Rivera per presidir la Cambra de Comerç

Luis Conde, que aspira a substituir Miquel Valls a la presidència, és un dels principals propagandistes del líder de Ciutadans entre la classe empresarial

 per Pep Martífa 14 hores | 
Luis Conde, a la dreta, amb Albert Rivera i l'empresari Borja García-Nieto al Círculo Ecuestre | ACN
"Demà sopo amb Manuel Valls". Els interlocutors de Luis Conde se sorprenen de l'entusiasme amb què l'empresari (conegut caçatalents i líder de la firma Seeliger&Conde) parla de l'exprimer ministre francès, sondejat per Ciutadans per ser el seu alcaldable per Barcelona. Conde es refereix al sopar que va oferir al polític francès l'entitat Societat Civil Catalana, a la Llotja de Mar, després de guardonar-lo amb el Premi al Seny al costat d'Antonio Tajani, el president del Parlament Europeu. Conde s'ha convertit en un dels principals valedors d'Albert Rivera i de Ciutadans en el sector empresarial. Ara s'ha fixat com a objectiu ocupar la presidència de la Cambra de Comerç, on Miquel Valls es prepara per deixar el càrrec. 

Activista per Manuel Valls



El dia de Sant Jordi va començar el Trofeu Godó, en el transcurs del qual Luis Conde va ser present en molts dels encontres socials que es van produir entorn les pistes. I el seu tema preferit era Manuel Valls, a qui va elogiar de manera repetida, segons les fonts consultades. Pels qui el coneixen bé, això no era una sorpresa. Ja fa temps que Conde va fer el salt de l'entorn del PP al de Ciutadans. Ara aspira a la presidència de la Cambra de Comerç i, segons diverses fonts de la corporació, té possibilitats.

Treballant per Rivera

Fa més de dos anys que Conde -amb una agenda de contactes impressionant, president del Saló Nàutic i consogre de l'empresari hoteler Joan Gaspart- es va desvetllar com un supporter del líder de Ciutadans. Ho va explicar NacióDigital. L'octubre del 2015, en vigília de la campanya a les eleccions generals espanyoles, va forçar que el Pont Aeri, l'influent fòrum d'empresaris de Barcelona i Madrid, convidés Rivera. Abans va haver de convèncer Enric Lacalle, que fa de coordinador del grup. La proposta va ser mal rebuda en un sector del Pont Aeri perquè es podia interpretar com un suport explícit a un dels candidats. Entre els empresaris més propers al govern Rajoy, i també entre els més prudents, la proposta no va ser ben rebuda. Però l'acte es va fer finalment, tot i que van faltar molts assidus. Si es fes ara, serien molts més.
 
Luis Conde, en elc entre, en un acte al Saló Nàutic. Foto: Europa Press

Ministre d'Exteriors?

Des d'aleshores, Conde és un dels primers socis del club de fans d'Albert Rivera en el món econòmic. L'empresari està ben posicionat davant un escenari en què Ciutadans ho
té tot de cara. Però Conde juga a totes les cartes possibles. En els grans despatxos de
Barcelona, va sobtar quan es va saber que s'havia postulat com a ministre d'Exteriors en el moment de la formació del nou govern de Rajoy posterior a la seva investidura el 2016. El càrrec va anar a parar finalment a l'actual titular, Alfonso Dastis. Les mateixes fonts assenyalen que també es va proposar com a ambaixador a Washington, una responsabilitat que Rajoy va lliurar a Pedro Morenés, que havia estat el seu ministre de Defensa. I encara molts somriuen ara quan es recorda que, descartat el ministeri i Washington, va posar els seus ulls a l'ambaixada davant la Santa Seu.

Gestor de portes giratòries

Seeliger&Conde és considerat un dels principals gestors de les anomenades portes giratòries, la reubicació de dirigents polítics quan abandonen els seus càrrecs. Conde és l'home que va fitxar Esperanza Aguirre per a la seva empresa quan la lideresa va abandonar la presidència madrilenya. Però, a més, ha avalat la suposada idoneïtat d'altres dirigents del PP per exercir posicions de direcció empresarial. Així ho va fer l'any 2014 quan es va renovar el consell d'Enagas, amb l'entrada de figures com l'exministra Ana Palacio i Isabel Tocino. 

Campanya intensa

Encara falten mesos per les eleccions a la Cambra, que el nou Govern català haurà de convocar. És un procés complex, amb una reglamentació enrevessada que pocs coneixen a fons. Conde està actiu pels grans despatxos. De moment, però, l'única candidatura que s'ha presentat públicament és la de l'economista i advocat Ramon Masià, que ja fa mesos que trepitja territori. Masià, nebot d'un antic president de la institució, Antoni Negre, coneix la casa. Defensa una gestió més empresarial de la Cambra i és considerat catalanista.  La campanya serà llarga.
https://www.naciodigital.cat/noticia/155087/amic/albert/rivera/presidir/cambra/comerc/&pushweb=1526501136
   POLÍTICA
El líder de Ciudadanos, Albert Rivera durante una rueda de prensa en el Congreso de los Diputados.
 | 
Fuente
EFE

Ciudadanos, partido de "extrema derecha" para la prensa extranjera

El rotativo 'La Semaine du Roussillon' se hace eco de la posible candidatura de Manuel Valls en estos términos

42K
Sáb, 21 Abr 2018 
El pasado viernes, trascendió una información que situaba a Manuel Valls, ex primer ministro francés, encabezando una lista de Ciudadanos. El político francés sería el candidato de la formación naranja para el Ayuntamiento de Barcelona de cara a los próximos comicios municipales de 2019. 
Una noticia que ha sorprendido a propios y extraños en España, pero también en Francia. Y es que muchos medios de comunicación galos se han hecho eco de esta información. No obstante, hay uno en concreto que llama la atención. Se trata de La Semaine du Roussillon, un pequeño rotativo dedicado a la información de Perpignan.  El periódico recoge la posible candidatura de Valls con un titular soprendente: "Cataluña: el partido de extrema derecha, Ciudadanos, propone a Manuel Valls ser candidato en Barcelona.
Además, La Semaine du Roussillon cita al periodista de La Vanguardia, Jordi Barbeta, excorresponsal en Washington para el citado medio español, describiendo a la formación naranja como "la versión moderna de la Falange española".

https://www.elplural.com/politica/2018/04/21/ciudadanos-partido-de-extrema-derecha-para-la-prensa-extranjera


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico