Passa al contingut principal

diumenge 3 Juny 2018, Vilanova de Sau aplegarà molts experts en la XXVII edició de la Fira de les Plantes Remeieres, Venda assecadors plantes remeieres


Cartell FH 2018

   imprimir
Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans
La fira és realitza anualment al municipi, on hi ha parades d’herbes remeieres i productes artesans, a més d’un programa d’activitats paral·leles: una ruta botànica, conferències, tallers, concurs de truites casolanes, concurs de rams de flors boscanes, entre d’altres propostes.

La fira confirma la consolidació d’un projecte de recuperació de l’activitat comercial en torn a les plantes medicinals i les seves aplicacions en la salut, la cosmètica, la gastronomia o la jardineria; consolidació per què en els últims anys estem assistint a un canvi en les tendències i els gustos, i per què no dir la moda, de consumir plantes aromàtiques i medicinals pel simple fet de gaudir d’una agradable sensació, i no únicament per tractar aquest o aquell problema, tot i que és en aquest camp on actualment s’estan fent més descobriments i on s’estan trobant més aplicacions (fitoteràpia, aromateràpia, desenvolupament de fàrmacs, tractament de malalties complexes…). Ara podem trobar “disseny” en el desenvolupament de tisanes i infusions que es poden prendre a qualsevol hora del dia, i que combinen plantes de procedències diverses, amb tocs d’exoticitat i sofisticació (infusions de fruites de bosc, de xocolata i espècies, d’aloe vera…), però també podem gaudir de les plantes de sempre, actualitzades i millorades (camamilles, tes, rooibos…), tal i com afirma l’Herbolari de Sau.
Us animem a venir i gaudir de la fira.
Podeu descarregar el programa complet als documents adjunts.

Endinsa’t en el poder de les herbes remeieres a la Fira de Vilanova de Sau

La tradició popular remeiera catalana aplega gran saviesa i coneixement entorn a les plantes remeieres i els seus usos medicinals. D’aquest coneixement va néixer la farmacopea actual i ara s’hi retorna en busca de remeis menys sintètics i agressius, més naturals, propers i amb molts menys efectes secundaris per a la salut. Aquest diumenge, Vilanova de Sau aplegarà molts experts en la XXVII edició de la Fira de les Plantes Remeieres, una de les més destacades del nostre territori. No us la podeu perdre!
Inici  ›  Notícies31 de maig 2018


S’apropa la nit de Sant Joan, la nit més curta i el dia més llarg de l’any, i data assenyalada en litúrgia de les plantes aromàtiques i medicinals. Una nit màgica al voltant de la qual, per tradició, es recullen algunes de les plantes remeieres més clàssiques: entre d’altres, l’hipèric, la santolina, l’esparnallac, la malva i la sempreviva. Segons la zona de Catalunya i tradició remeiera, aquesta llista varia i s’amplia o s’escurça. Els entesos en herbes remeieres ja fa dies que estan atents a la floració i al calendari lunar per collir-les amb totes les propietats. Si la part més interessant de la planta és la flor, el moment adient per collir-la serà quan el sol estigui més alt o en lluna plena, perquè és quan la saba de la planta puja a les parts superiors. En canvi, si interessa l’arrel, s’ha de collir en lluna nova, moment en què la saba es retira i es concentra a les arrels. Aquestes plantes s’assecaran de la forma més respectuosa possible per conservar al màxim les propietats, es maceraran, se’n faran alcohols, hidrolats, ungüents i pomades per tractar de manera externa i interna diferents afeccions.
Vilanova de Sau i el paratge que l’envolta reuneix les característiques adients per acollir esdeveniments sobre herbes remeieres. El seu aïllament ha permès que el grau de conservació del medi natural sigui molt elevat. La riquesa vegetal és enorme (més de mil espècies inventariades) i es poden trobar zones pràcticament verges amb flora autòctona. La majoria d’espècies d’orquídies catalanes hi són presents: castanyers, roures, alzines, freixes, aurons i altres arbres.
Aquest diumenge 3 de juny, la Fira d’Herbes Remeieres de Vilanova de Sau arribarà a la 27a edició i ho fa amb la satisfacció d’haver-se convertit en un referent al país entre les fires d’aquestes característiques. Gràcies a experts científics del món universitari, aquesta fira vol estar atenta a tot el que passa en el món de les plantes aromàtiques i medicinals. L’interès creixent sobre com s’han de fer servir per lluitar contra les malalties fa reflexionar sobre l’ús responsable d’algunes substàncies. El dia de la fira s’han organitzat diverses activitats:
  • L’exposició “Flors i plantes, amb fotografies des d’un telèfon mòbil. Permet fer treballs de reconeixement i identificació, mitjançant les imatges captades per dispositius mòbils.
  • Sortida botànica: Una oportunitat excel·lent per reconèixer exemplars i espècies pròpies de la zona i aprofitar la presència de professionals competents que poden resoldre dubtes i preguntes durant la passejada.
  • També s’hi celebren el tradicional Concurs de Rams de Flors Boscanes, el de Truites Casolanes i activitats per als més menuts i el públic familiar.
Si el 3 de juny no podeu anar-hi, no us amoïneu, perquè la cosa no acaba aquí! Uns dies abans de la fira i fins a la nit màgica de Sant Joan, s’inicien tot un seguit de propostes relacionades, entre les quals hi ha un curs d’elaboració de licors, de creació de rams de flors, de fotografia de natura, de fabricació de sabons, rutes botàniques, xerrades i conferències sobre plantes i usos diversos i sobre com reconèixer-les a la natura.
Una oportunitat excel·lent i en el millor moment de l’any per impregnar-vos de la saviesa ancestral de les plantes remeieres, mentre gaudiu de l’espectacle natural que ofereix la Vall de Sau i rodalia!
Dúnia Mulet
Estudiant en pràctiques de Grau Superior de Dietètica a l’IFPS Roger de Llúria

https://etselquemenges.cat/actualitat/endinsat-en-el-poder-de-les-herbes-remeieres-a-la-fira-de-vilanova-de-sau

Venta de Secaderos automáticos para 500quilos de Plantas y vegetales frescos-HIFAS DA TERRA Micología ecológica

Venta de Secaderos automáticos para 500quilos de  Plantas y vegetales frescos-18.000€



Venta de Tuneles de secado automático con aire caliente a temperatura controlada para 500 quilos  plantas y vegetales Frescos



ventilacio plantes aromatiques

Tuneles de secado automático con aire caliente a temperatura controlada para 500 quilos de plantas y vegetales frescos.
Las medidas del secador son :2m 26 cm de alto por 1m 40cm de ancho por 18m 60 cm de largo .
En un lado tenemos los ventiladores y los radiadores  y el motor de los tubos telescópicos .
Los secadores automáticos se componen de dos túneles uno encima del otro.
El secado es automático por aire caliente y a temperatura regulable .Con dos ventiladores y dos motores de 3cv cada uno.Con un motor de 0.25 cv para los tubos telescópicos que reparten el aire dentro los túneles.


El calor ambiental en los dos túneles  secaderos independientes , proviene de los radiadores de agua caliente  por donde circula el aire de los ventiladores. (Flujo ascendente de 0,5 a 1,25 m3/seg/m2 de bandeja.Densidad de las hojas frescas,30-100 kg/m3 de tela con agujeros de 62x50cm.regulable por los variadores de velocidad.)
Los Secaderos  automáticos  para plantas y vegetales frescos son de mi propiedad y  estan usados.
Los dos túneles   mantienen la temperatura constante de cada túnel por un termostato a un máximo de 40 grados. El armazón de dichos tuneles es con material aislante y estan en buen estado.
En el plano figuran unas 36 bandejas por túnel (con 5 pisos de bandejas sería 36 x5=180 por piso) ,  de 96 cm por 46 cm y una altura de 6 cm. En cada bandeja de 0,44m2 caben 1,5 quilos de planta fresca

Total bandejas 180×2=360 -Total quilos de planta fresca a secar 360 bandejas x 1,5 quilos=540
NO ENTRA EN EL PRECIO DE VENTA;
Las bandejas como la caldera y bomba de circulación , termostatos y sus válvulas para abrir y cerra el flujo de agua caliente ,el aparato para medir la humedad de las plantas secas, cuadro eléctrico,variadores de velocidad ,las 4 puertas anterior y posterior de los túneles,las patas para reforzar la parte de los ventiladores ,así como debajo los secaderos, el enlace de los dos radiadores de cada piso así como quitar las cisternas ,como en la zona de los ventiladores y los radiadores se pueden cubrir con fibra de vidrio, además de hacer pasar liquido antióxido y antifugas por todo el circuitos de radiadores y tubos de fontanería,en  la puertas centrales puede colgarse los termómetros e higrómetros,la puesta a punto y todas las mejoras que quiera el cliente así como el montaje y transporte van a cargo del comprador.


Precio de los túneles secaderos automàticos: 18.000€
Contacto: Sr Ferran
pastasala@hotmail.com



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico