Calaf aprova una moció en suport dels professors de l'IES Palau i una per l'alliberament dels presos polítics i retorn dels exiliats


Calaf aprova una moció en suport dels professors de l'IES Palau i una per l'alliberament dels presos polítics i retorn dels exiliats

Dimecres 13/06/2018
Al passat Ple de dilluns 11 de juny es van aprovar per unanimitat una moció en suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca i una per l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l'estat espanyol. 
Els tres grups que conformen el consistori, Junts per Calaf, CiU i GiC-VV van aprovar per unanimitat presentar conjuntament i donar suport a dues mocions viculades amb la defensa de l'escola pública catalana i dels drets polítics i socials. 
Pancarta llibertat presos polítics
La primera moció era en suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca que havia proposat l'Assemblea de professorat del Palau i la Pataforma de suport 9 del Palau de Sant Andreu de la Barca. 
El text, demana "l'immediat arxiu del procediment judicial obert contra els professors d'aquest centre i d'altres iniciats amb la mateixa motivació contra professionals de l'escola pública catalana" i exigeix que s'aturi la "campanya de criminalització" contra el model educatiu català i que les institucions educatives i polítiques facin públic l'informe de la inspecció educativa que exonerava el professorat d'El Palau.
Finalment, manifesta "l'absolut compromís amb la convivència i la pau entre totes les persones que viuen a Catalunya, així com també amb la resta de pobles de l'Estat espanyol, Europa i el món".

L'altra moció exigia l'alliberament de presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat espanyol.
En aquesta es manifesta que cali "garantir el respecte absolut dels seus drets polítics, ciutadans i humans, sense veure's sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític" i a més, manifesta "suport incondicional als alcaldes i alcaldesses investigats per la fiscalia només per posar urnes".  
Per acabar, denuncia la "manca de separació de poders a l'estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l'estat". 

http://www.calaf.cat/actualitat/noticies/calaf-aprova-una-mocio-en-suport-dels-professors-de-lies-palau-i-una-per-lalliberament-dels-presos-politics-i-retorn-dels-exiliats.html

Entrades populars d'aquest blog