El documental del 20-S desmunta la versió judicial contra els Jordis



El cotxe ja estava destrossat abans que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart hi pugessin per dissoldre la concentració a la Conselleria d'Economia. Això és el que es desprèn del documental de Mediapro, que es va poder visualitzar ahir al cinema Aribau de Barcelona i que s'emetrà aquest dijous a les 22 hores a TV3. 
Les imatges són clares. Els Jordis només van pujar als vehicles quan ja hi havien pujat mitjans de comunicació per aconseguir la millor foto o el millor vídeo de la reivindicació i, a més, ho van fer amb l'objectiu de demanar als milers de manifestants que marxessin a casa i així permetre que els agents de la Guàrdia Civil i la secretaria judicial que escorcollaven la seu poguessin sortir sense problemes.
En acabar el documental, la sala es va inundar d'aplaudiments i de crits de "llibertat presos polítics" i les dones dels Jordis, acompanyades del president del Parlament, Roger Torrent, i de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, es van fondre en una forta abraçada.
De fet, la dona de Sànchez, Susanna Barreda, va voler posar en relleu en una entrevista al No ho sé de RAC1 que "el documental és demolidor" perquè "trenca tot el relat muntat des de l’Estat", ja que "es veu com en aquell cotxe, des de primera hora, els periodistes, polítics, va pujant-hi tothom. Ells també. Han agafat aquesta imatge perquè és la imatge que ells tenen de violència. Una imatge amb la qual han de justificar l’acte de rebel·lió".
A més, el documental també recull imatges de la policia espanyola envoltant la seu de la CUP sense ordre judicial per portar a terme qualsevol tipus d'escorcoll i recull declaracions de David Fernàndez o Mireia Boya, entre altres.
A la preestrena, també hi van estar presents altres membres del Govern com el vicepresident, Pere Aragonès.
https://www.elnacional.cat/ca/politica/documental-20s-jordis_282243_102.html

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión