El Ple de l´Ajuntament de Calaf desestima les al•legacions presentades per un veí que afectaven subvencions destinades a les botigues, la piscina i la Unió Calafina

El Ple desestima les al•legacions presentades per un veí que afectaven subvencions destinades a les botigues, la piscina i la Unió Calafina

Dimecres 13/06/2018
També es va aprovar una modificació urbanística per la futura construcció del tanatori municipal al costat del cementiri i es va desestimar el sistema de videoactes.
Ple 11 de juny
Reordenació urbanística pel futur tanatori
Un dels primers punts del Ple del passat dilluns 11 de juny era una proposta d'aprovació inicial d'una modificació puntual del pla d'ordenació urbanística municipal. Aquesta es referia a la reordenació de l'espai del costat del cementiri per a fer-li un futur tanatori.
CiU va abstenir-se per “no obstaculitzar el projecte”. Tot i això, Joan Caballol, el seu portaveu, va insistir amb què els estudis de costos, tècnics i de serveis no estaven fets i va lamentar que s'hagués vetat la seva proposta perquè “ara ja tindríem tanatori a Calaf”.
El GiC-VV hi va votar a favor perquè la seva aposta també era situar-lo al costat del cementeri. Tot i això, també van lamentar que s'hagi "tardat tres anys a fer la modificació urbanística" i van voler manifestar que no tenien informació detallada de com es faria i que per tant, no podien valorar si el projecte s'estava fent bé o no.
Jordi Badia, alcalde de Calaf, va voler matisar que Junts per Calaf no va vetar el projecte de tanatori plantejat per CiU sinó el “model de tanatori privat” ja que l'exemple recent d'Artés no els ho aconsellava. En aquest sentit, Badia va insistir que la proposta de l'equip de govern és un "tanatori de titularitat municipal", a preus públics però amb una "gestió privada d'accés universal" per totes les funeràries.
Al·legació per les modificacions de crèdit pel projecte de les botigues, la piscina i la Unió Calafina
El proper punt del Ple proposava no admetre a tràmit l'al•legació presentada per un veí en relació als expedients número 14, 15 i 16 /2018. Aquesta reclamació afectava una partida de 150.000 euros en subvencions de la Diputació a través del Programa Complementari de Reforma i Millora d'Equipaments, destinats als projectes de les botigues antigues, la piscina municipal i la Unió Calafina.
CiU va explicar que si el que es votava eren els tres punts del pressupost, s'haurien d'abstenir perquè el seu posicionament no havia canviat sobre el pressupost. Finalment, tal com demanava l'informe de secretaria, van votar a favor d'aprovar inadmetre l'al•legació perquè estava “poc justificada”. A més, van manifestar que no és podia “permetre perdre subvencions del 100%”, tot i que potser ells no prioritzarien aquests projectes. Tot i això, J. Caballol, va manifestar que si el veí que ho havia demanat volia intervenir en el Ple i explicar-se, ho trobaven correcte.
Per la seva part, el GiC-VV van votar-hi en contra per motius de procediment i no pel contingut. Neus Aparicio va explicar que el seu grup votava "en contra de les modificacions de crèdit com a procediment”. A més, en aquest cas, tampoc entenien la fórmula “d'inadmissió a tràmit” i consideraven que s' hauria d'haver fet una “no acceptació per manca d'objecte”. A més, va manifestar que el que cal és que el govern és sotmeti a “una moció de confiança” per aprovar el pressupost i “negociar més amb l'oposició”.
Jordi Badia, alcalde de Calaf, va respondre al GiC-VV que en el cas d'aquestes subvencions que arriben al 100%, "és impossible incloure-les en el pressupost que es planifica al mes d'octubre" fins que no les atorguen. Així doncs, Badia va defensar que “no hi ha cap altra manera que les modificacions de crèdit per acceptar les subvencions” i que, en aquest cas, la política i argument del GiC-VV no tenia “massa sentit”. Pel que fa a la intervenció del veí, Badia va explicar que no era regidor i que en aquesta punt del Ple no podia intervenir, però que a la part final, en el torn del públic ho podria fer - tot i que no ho va fer -.
Així doncs, amb els 5 vots a favor de JxCalaf, l'abstenció de CiU i els 3 vots en contra del GiC es va aprovar inadmetre les al•legacions i per tant, va quedar aprovada definitivament la modificació de crèdit del pressupost per acceptar les tres subvencions.
Contractació del sistema de videoactes
Un dels altres punts del Ple va ser l'aval per contractar el sistema de videoactes a través de la compra agregada de l'Associació Catalana de Municipis. Aquest sistema, permet poder visualitzar en directe els Plens i automatitza la transcripció literal de les actes. El cost per implementar-ho, que està aprovat en el pressupost, és de 24.1800€ en instal•lació i 5.539€ euros anuals en manteniment.
Junts per Calaf va presentar la proposta però va manifestar que s'abstindria, ja que tot i que era un reclam de l'oposició i proposta de secretaria, trobaven “excessiu el cost per un municipi com Calaf”. Badia, va proposar al Ple altres alternatives més econòmiques com la contractació de la gravació del Ple a una empresa externa i retransmissió en directe, amb un cost d'uns 160 euros per Ple o la retransmissió amb un mòbil a través de xarxes socials com facebook o youtube.
CiU va votar a favor del sistema de videoactes tot i que van lamentar que a la comissió informativa no s'hagués informat de les altres alternatives. També van manifestar que el seu grup “aposta per la transparència” i creuen que pel que fa a “administrar les dades de l'Ajuntament”, penjar-ho al youtube no és una "manera correcta" i en canvi el sistema de videoactes és oficial.
Josep Casulleras del GiC-VV va explicar que entenen que hi ha maneres “senzilles i accessibles” de retransmetre els plens i que la proposta de les videoactes “no tenia massa sentit” pel seu cost. Tot i això, si l'equip de govern no pensava aprovar-ho, no entenien perquè ho proposaven. Finalment, va demanar que la propera proposta que es faci representi fer “públics, accessibles i permanents els plens”, que és el que ells simplement reclamen, ja que amb els àudios no passa.
Badia va defensar que amb el sistema d'àudios no s'havia pagat una plataforma il•limitada perquè les descarregues i escoltes són “ínfimes” i no té sentit guardar un àudio de fa 3 anys. Tot i això, amb el tema video creia que tindria més interès per part de la gent.
Al final doncs, no es va aprovar el sistema de videoactes amb 5 abstencions, 3 vots en contra i 3 vots a favor.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión