Passa al contingut principal

El president Torra referma la voluntat de negociar amb el govern espanyol en una carta dirigida a tots els caps de govern d’Europa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a tots els caps de govern d’Europa i als ambaixadors en què referma la voluntat de la Generalitat de dialogar i negociar amb el govern espanyol. A més, diu que el govern manté la voluntat de fonamentar-se en els valors de la ‘solidaritat, la diversitat i la cohesió’.
‘No hi ha millor expressió de diàleg i debat que aquella que culmina amb un absolut respecte a la llibertat de cadascú per expressar-se, opinar i decidir-ho tot’, afirma Torra. També explica que la voluntat de la Generalitat és de fer polítiques que facin de Catalunya un país pròsper i socialment just en una Europa ‘més forta, justa i equitativa’.
El president remarca els valors europeistes de Catalunya: ‘Compartim els valors de respecte de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, el pacifisme, la igualtat, l’estat de dret i el respecte dels drets humans, inclosos els drets de les persones que pertanyen a minories, que fonamenten la Unió Europea’. Afegeix que seran eixos vertebradors de la seva acció de govern.
Torra els informa que hi ha hagut el nomenament del govern català ‘en una situació anòmala, de conflicte obert entre les institucions catalanes i l’estat espanyol, amb polítics catalans demòcrates i honorables en presó provisional, acusats de rebel·lió sense haver-hi cap sentència ferma, així com amb el Molt Honorable president Sr. Carles Puigdemont, altres membres del seu govern i antigues diputades del Parlament de Catalunya que es troben a l’exili’.
La carta acaba amb els versos de l’estrofa final de l’himne de les Nacions Unides, que va compondre Pau Casals i amb lletra de poeta W.H. Auden, on destaca la frase ‘On el destí és la llibertat’.
[VilaWeb 
https://www.vilaweb.cat/noticies/torra-referma-la-voluntat-de-negociar-amb-el-govern-espanyol-en-una-carta-dirigida-a-tots-els-caps-de-govern-deuropa/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico