La nova ministra de Medi Ambient Teresa Ribera va permetre el projecte Castor sense estudi d'impacte

La nova ministra de Medi Ambient va permetre el projecte Castor sense estudi d'impacte

Teresa Ribera va resoldre el 2009 que la planta Castor no necessitava estudi d'impacte ambiental per tirar endavant
  Actualitzat 
29
La plataforma de gas Castor (ACN)
La plataforma de gas Castor (ACN)
Teresa Ribera, la nova ministra de la "supercartera" de Medi Ambient, Energia i Canvi Climàticdel govern de Pedro Sánchez, té un destacat currículum de lluita contra el canvi climàtic, però també pesa sobre ella l'ombra del cas del projecte Castor.
La nova ministra va ser directora de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic entre el 2004 i el 2008 i va ocupar la Secretaria d'Estat de Medi Ambient i Canvi Climàtic del 2008 al 2011, sota el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Durant aquest període va ser aprovat el projecte Castor.

Teresa Ribera va ser qui va permetre, segons la resolució que publica el BOE el 5 de novembre de 2009, que tirés endavant el projecte Castor sense cap avaluació d'impacte ambiental.


Efectes de la planta Castor
La història de la planta Castor es podia qualificar de fiasco. La posada en marxa de la planta d'emmagatzematge de gas va provocar els primers moviments sísmics el 2013. Se'n van arribar a detectar més 500 d'intensitat superior al 4,3 graus a l'escala de Richter, que van atemorir la població del delta de l'Ebre. Van obligar a aturar l'activitat de la planta. Efectes mediambientals que un informe internacional, del MIT (Massachussets Institute of Technology) va confirmar més tard.

No va ser imputada
El 2014 la fiscalia va denunciar el cas per prevaricació ambiental i una de les acusacions va ser contra Teresa Ribera. El 2015 però van ser imputades per aquest cas 18 persones. Malgrat que Teresa Ribera en va ser qui va firmar la resolució, no va figurar entre els acusats, ni cap càrrec polític. La querella va denunciar tècnics del ministeri i de l'Institut Geològic i Miner per un presumpte delicte de prevaricació ambiental i contra el medi ambient.
El setembre de 2015 el Tribunal Suprem va ratificar que el projecte Castor requeria el preceptiu estudi d'impacte ambiental, desestimant la sentència de l'Audiència Nacional d'abril de 2013, que anul·lava la resolució de la Secretaria d'Estat de Canvi Climàtic de l'any 2009acordant no sotmetre el gasoducte a aquest tràmit.

http://www.ccma.cat/324/teresa-ribera-la-nova-ministra-de-medi-ambient-va-permetre-el-projecte-castor-sense-estudi-dimpacte-ambiental/noticia/2859556/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico