La revista nord-americana Foreign Affairs situa l'independentisme català com un dels més potents del món.

Resultado de imagen de 'Foreign Affairs' situa l'independentisme català com un dels més potents del món


PROCÉS

'Foreign Affairs' situa l'independentisme català com un dels més potents del món

Alba Solé
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Diumenge, 24 de juny de 2018

La revista nord-americana de relacions internacionals Foreign Affairs situa l'independentisme català com un dels més potents del món. Ho afirma en un extens reportatge titulat "Go Your Own Way" (Vés pel teu camí), que relata que els darrers anys els moviments independentistes han augmentat: el 1915 hi havia vuit moviments que buscaven el seu propi estat i l'any 2015 n'hi havia 59.
Tot i que cada vegada hi ha més grups independentistes, Foreign Affairsexplica que cada vegada n'hi ha menys que recorren a la violènciaper aconseguir els objectius i posa com a exemple el cas català i l'escocès: "Catalunya i Escòcia han optat per referèndums i negociacions en lloc de fer declaracions unilaterals".
A l'article es mostra sorpresa perquè no ha estat recompensat "aquest bon comportament" dels moviments independentistes no violents: "El govern espanyol va declarar il·legal el referèndum català i va ignorar-ne el resultat. Mentrestant, el nou membre del club d'Estats, Sudan del Sud, va obtenir el reconeixement internacional tot i violar flagrantment el dret internacional i els drets humans en la seva lluita per la independència".
Segons el text, els independentistes més forts i "amb més possibilitats de reconeixement internacional" són els kurds iraquians, Somalilàndia i Catalunya; a més a més, torna a posar el cas català com a exemple de pacifisme: "Es van abstenir de ser violents fins i tot davant la repressió de Madrid durant el referèndum de l'any passat".


"Continuar frustrant els grups secessionistes no evitarà que persegueixin els seus fins", afirma Foreign Affairs. Al mateix temps, destaca la importància de buscar "millors maneres de tractar els independentistes", ja que considera que aquest és un "problema" tant dels països com dels independentistes.

https://www.elnacional.cat/ca/politica/foreign-affairs-independentisme-catala-potent-mon_281514_102.html?utm_campaign=6eecbcd8bd-EMAIL_CAMPAIGN_2018_03_30_COPY_01&utm_medium=email&utm_source=Newsletter%20CATAL%C3%80&utm_term=0_a31d6c8a9b-6eecbcd8bd-293802821

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión