L'advocat de Ponsatí considera "decebedor" que Sánchez no faci passos per retirar les euroordres (ACN)

L'advocat de Ponsatí considera "decebedor" que Sánchez no faci passos per retirar les euroordres

EDIMBURG ACULL DIMARTS UNA NOVA VISTA PRELIMINAR SOBRE LA PETICIÓ D'EXTRADICIÓ DE L'EXCONSELLERA D'ENSENYAMENT

L'advocat de Ponsatí considera "decebedor" que Sánchez no faci passos per retirar les euroordres

(ACN)
  • Redacció Barcelona / ACN
  •  
  • 11 de juny, 2018
L'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, considera "decebedor" que el nou govern de Pedro Sánchez no hagi fet "cap pas per assolir un acord polític" amb l'executiu català. "La retirada de les ordres europees de detenció i l'alliberament dels presos polítics seria una mostra de bona voluntat en qualsevol negociació", ha indicat Anwar a l'ACN el dia abans que se celebri a Edimburg una nova vista preliminar sobre la petició d'extradició contra l'exconsellera d'Ensenyament. "No esperem sorpreses, la de demà és una vista preliminar", admet Anwar, que en aquestes últimes setmanes ha treballat per identificar "experts en llei espanyola, procediments constitucionals, abusos de procediment i de llei" per ajudar en la defensa de Ponsatí. "Hem seleccionat individus molt respectables en aquest àmbit", ha dit, sense voler avançar cap nom.
Anwar, que aquest cap de setmana va participar amb Ponsatí al congrés del Partit Nacional Escocès (SNP), ha indicat que l'exconsellera vol poder tornar a Catalunya. "Tot i que estic decidit a lluitar en nom de la Clara (Ponsatí), sóc conscient que més que continuar com una exiliada política, ella voldria tornar a Catalunya ben aviat", ha dit Anwar a l'ACN.
Per ara, el procés a Escòcia és el que està menys avançat de tots els de les euroordres. Mentre que a Bèlgica el jutge –amb acord del fiscal- ja va desestimar entregar Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig a Espanya per "irregularitats" en l'euroordre, a Alemanya els jutges estan deliberant, després que la fiscalia demanés l'extradició de Carles Puigdemont per rebel·lió i malversació.
A Escòcia, la fiscalia encara no ha fet formalment la seva petició d'execució de l'euroordre, i recentment havia demanat més informació a l'Estat espanyol sobre els càrrecs que s'imputen a Ponsatí. A banda de la vista d'aquest dimarts, el dia 5 de juliol també n'hi ha una altra de preliminar prevista. Si finalment tira endavant la petició d'extradició, la vista en sí començarà el 30 de juliol, segons el calendari marcat pel jutge.
https://www.diarijornada.coop/actualitat/20180611/advocat-ponsati-considera-decebedor-sanchez-no-faci-passos-retirar-euroordres

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico