Passa al contingut principal

‘Operació Ciutadans’: la part més fosca del partit de Rivera, en un reportatge d’EiTB,L'obscura 'operació Libertas' amb l'extrema dreta, els vincles amb l'Íbex-35,

La televisió pública basca EiTB ha emès el reportatge ‘Operació Ciutadans: què hi ha darrere?’, en què explica les parts més desconegudes, més fosques, del partit d’Albert Rivera, el ‘Podem de dretes’ de què parlava el 2015 el president del Banc Sabadell, Josep Oliu. En gairebé una hora, el reportatge parla dels vincles que té Ciutadans amb l’Íbex-35, per mitjà de la fundació Fedea, el think tank oficial de l’Íbex, on hi ha representats els grans bancs de l’estat espanyol, Telefònica i la constructora ACS. Mitjançant els economistes Luis Garicano i Ángel de la Fuente, Ciutadans es vincula amb Fedea, que té una representació directa de l’Íbex.
I alguns d’aquests grans grups econòmics espanyols formen part del grups mediàtics que editen diaris com ara El País o les principals televisions privades, que són els que han cedit incomptables minuts d’entrevistes als dirigents de Ciutadans i que han publicat molts editorials per impulsar el partit de Rivera com una alternativa al PP i al PSOE.  També parla del suport de la vella guàrdia del PSOE, dels ‘barons’, i de gent com ara Aznar i Zaplana. I insisteix en la volatilitat ideològica del partit, que adés es presenta com a progressista, adés com a liberal, fins a suscitar l’atracció de gent acostada a l’extrema dreta.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
A més, el reportatge recupera la fosca operació Libertas, que va servir perquè Ciutadans es presentés a les eleccions europees del 2009. Rivera va entrar en aquesta operació ultra, formada per organitzacions d’extrema dreta i ultracatòliques, i presidida per Declan James Ganley, un dels principals contractistes militars del govern dels EUA. Julio Ariza, president d’Intereconomía, va fer d’enllaç entre Cs i Libertas. Segons el reportatge, es calcula que Ganley va oferir entre un milió i tres milions d’euros a Albert Rivera per compartir la candidatura. Rivera va nomenar cap de llista Miguel Durán. I com que no van obtenir representació no van haver de passar comptes del finançament que van arribar a rebre.
També parla dels dubtes i els punts foscs en el finançament de Ciutadans, deixant de banda l’operació Libertas: del percentatge dels diners públics que reben els grups municipals i de diputacions en què té representació, destinat a finançar el partit.
Podeu veure el reportatge en aquest enllaç.

https://www.vilaweb.cat/noticies/operacio-ciutadans-la-part-mes-fosca-del-partit-de-rivera-en-un-reportatge-deitb/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión