Passa al contingut principal

Josep Borrell serà el nou ministre d’Afers Exteriors espanyol, el que volia desinfectar Catalunya,seguint-li el joc a l'extrema dreta , anant a les seves manis


L’ex-ministre i ex-secretari general del PSOE Josep Borrell tornarà a formar part de l’executiu espanyol. Borrell ha acceptat l’oferta del president, Pedro Sánchez, i es convertirà en el nou ministre d’Afers Exteriors en substitució d’Alfonso Dastis.
Borrell fou ministre d’Obres Públiques, Transports i Medi Ambient amb el govern de Felipe González entre el 1991 i el 1996. També va ser president del Parlament Europeu. Posteriorment, va treballar al sector privat com a membre del consell d’administració d’Abengoa. De fet, va haver de declarar com a testimoni per les indemnitzacions milionàries de l’empresa. A més, va escriure el llibre Las cuentas y los cuentos de la independencia (2015).
Aquest és un dels primers noms confirmats de l’executiu de Pedro Sánchez, que té la intenció d’obrir una etapa de diàleg amb Catalunya i el nou govern de la Generalitat. No obstant això, Borrell no sembla un perfil que estigui en aquesta línia.
Sortides de to contra l’independentismeLes últimes declaracions de Borrell sobre l’independentisme han estat especialment polèmiques. El 15 de desembre, en plena campanya electoral, va adreçar-se en un míting a Miquel Iceta, que havia dit que calia ‘cosir ferides’. Borrell va dir: ‘Està bé això de cosir ferides, però abans s’han de desinfectar. Perquè si les cuses sense curar després es podreixen. S’ha de curar el cos social, per això cal passar bé el desinfectant i després, és clar, s’ha de cosir. Perquè una societat no pot viure si el quaranta i tant per cent de la gent està convençuda que li aniria millor fora. Això no pot ser. Si una proporció tan gran de la gent pensa que estaríem millor fora, aquest és un país malalt’.
A part de comparar l’independentisme amb una infecció, va comparar Oriol Junqueras amb un mossèn.
A principis d’any va concedir una entrevista al canal televisiu Arte HD en la qual acusava l’independentisme de practicar un fals victimisme quan retreia a l’estat espanyol de fer servir pràctiques similars a les del franquisme: ‘Però, Déu meu, cal recordar què va ser el franquisme. Si això encara fos el franquisme, us puc assegurar que les coses serien molt pitjor per ells’, diu, referint-se als independentistes, mentre somriu.El vídeo de la vergonya. Josep Borrell dient entre somriures i rialles que 'al Franquisme les coses serien molt pitjors per l'independentisme'. És vomitiu.

Qui us ha vist i qui us veu, PSC, seguint-li el joc a l'extrema dreta.

A més, Borrell ha assistit a diverses manifestacions i actes de Societat Civil Catalana, en els quals ha fet parlaments durs contra l’independentisme.

https://www.vilaweb.cat/noticies/josep-borrell-sera-el-nou-ministre-dafers-exteriors-espanyol/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog