Passa al contingut principal

El policia espanyol que va agredir Borràs és un inspector de la brigada d’informació,la policia espanyola va dir que es dedicava a 'tasques burocràtiques'

L’agent de la policia espanyola que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs no es dedica ‘a tasques burocràtiques’ —tal com van dir a tots els mitjans els portaveus de la Prefectura superior de policia—, sinó que és un comandament de la Brigada provincial d’informació adscrit a la Prefectura superior de policia de Catalunya. Segons que publica La Directa, l’agent va ser nomenat inspector de l’Escala executiva el 2003 després de superar l’oposició al Centre de formació de la divisió de formació i perfeccionament del cos. L’inspector treballa en l’àmbit d’informació relacionat amb l’extremisme gihadista des de les oficines de la Brigada provincial d’informació al barri barceloní de la Verneda.
La policia espanyola ha reconegut al diari que es tracta d’un inspector d’informació, però han destacat que mai no van concretar quina era la categoria professional del policia. En tot cas, diuen, ‘no treballa en feines operatives sinó que es dedica en l’àmbit de la documentació i informació’.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu
Borràs ha reaccionat a la notícia destacant que és ‘indignant’ que la notícia avançada per La Directa sigui aquesta i ‘no hagi estat la detenció d’aquest individu’.
Borràs va ser agredit a l’exterior de l’Ateneu Barcelonès després de l’acte de presentació de la Crida Nacional per la República. L’agressor se li va llançar al damunt entre crits de ‘viva España’ i ‘viva Franco’. De primer els vianants el van retenir, però va assegurar que era policia espanyol i va ensenyar una placa. Després se’n va anar corrent del lloc dels fets. Borràs té diverses contusions i el nas trencat.
La defensa de Borràs fa una crida a disposar de testimonis i imatges de l’agressió
Els advocats de la defensa de Jordi Borràs han fet una crida a tots els testimonis de l’agressió que va patir ahir al vespre el fotoperiodista per part d’un agent de la policia espanyola perquè els n’enviïn proves gràfiques, o que hi contactin. Per això posen a disposició el correu electrònic info@nemesi.cat. Així ho expressen en un comunicat que ha fet públic Borràs mateix a Twitter, on ha agraït l’allau de mostres de suport que ha rebut.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico