La Guardia Civil atura i controla alcaldes de l’AMI quan anaven a una reunió amb batlles de la Catalunya Nord


POLÍTICA

La Guardia Civil atura i controla alcaldes de l’AMI quan anaven a una reunió amb batlles de la Catalunya Nord

 A Prats de Molló (Vallespir) batlles catalans de les dues bandes de la frontera francoespanyola han fet un acte conjunt en defensa de la llibertat, la democràcia i en suport als presos i exiliats polítics


Els alcaldes de l’AMI que anaven a Prats de Molló (Vallespir) a una reunió amb batlles de la Catalunya Nord han estat controlats per la Guardia Civil al coll d’Ares, per on passa la frontera francoespanyola. En els controls els guàrdies civils els han preguntat d’on venien, on anaven i què anaven a fer.
La reunió d’alcaldes catalans de les dues bandes de la frontera estatal ha estat organitzada pels 86 batlles de la Catalunya Nord que van signar un manifest que reclama l’alliberament dels presos polítics catalans i el retorn dels polítics exiliats a Catalunya. L’acte s’ha fet al cinema de Prats de Molló.
Els representants de vuitanta-sis municipis de la Catalunya Nord, entre els quals hi ha el Portús, Banyuls, Argelers, Prats de Molló, Font Romeu o Vilafranca del Conflent, van enviar el text del seu manifest al president de la República francesa, Emmanuel Macron i als presidents del Senat i l’Assemblea Nacional francesa. A més, han sol·licitat una reunió amb Macron per explicar-li els seus arguments en defensa de la llibertat i la democràcia a la Catalunya sota administració espanyola.
En l’escrit, insten a garantir “l’exercici de les llibertats fonamentals que caracteritzen un estat democràtic, com la llibertat d’expressió, de reunió o de manifestació”. I defensen que cal acabar amb la “repressió” contra els representants “legítims” del poble i de l’anterior govern de la Generalitat, “empresonats o a l’exili per les seves opinions polítiques”.
Els batlles nord-catalans també demanen posar fi a les “amenaces” contra els alcaldes del sud que van donar suport a l’1-O. “Som totalment solidaris amb els nostres companys elegits de la Catalunya sud”, remarquen.
Els signants lamenten “el silenci i la passivitat” dels dirigents de França i d’altres estats de la Unió Europea respecte de la situació catalana i reclamen el retorn “al diàleg” i a les “solucions polítiques”.



Els alcaldes de la critiquen el silenci de la i també el del seu país,, per tot el que està passant a . “Nosaltres no ens volíem quedar callats”, asseguren 🎗🎗



Mostra la imatge al TwitterMostra la imatge al TwitterMostra la imatge al Twitter

Som a en la trobada amb els alcaldes de la Catalunya Nord que han signat un manifest per la defensa dels drets democràtics de i per exigir la 🎗🎗🎗

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico