Què feien Josep Ramon Bosch i Manuel Valls esmorzant dissabte en un restaurant de Santpedor?,Josep Ramon Bosch de SCC, cervell de l'«Operació Valls», segons «El Mundo»


Què feien Josep Ramon Bosch i Manuel Valls esmorzant dissabte en un restaurant de Santpedor?

 El santpedorenc Josep Ramon Bosch, cervell de l'«Operació Valls», segons «El Mundo»

, Santpedor | 09/07/2018 a les 12:13h
Manuel Valls, en una imatge d'arxiu
Manuel Valls, en una imatge d'arxiu | Europa Press
El fundador i expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, i l'exprimer ministre francès Manuel Valls van esmorzar dissabte discretament en un conegut restaurant de Santpedor per continuar preparant la candidatura de Valls a l'alcaldia de Barcelona en una plataforma transversal de formacions constitucionalistes, segons ha pogut saber NacióManresa. En l'àpat també s'hi trobaven altres persones.



L'endemà -diumenge 8- el diari espanyol El Mundo publicava un extens article en el qual explicava que el santpedorenc és el cervell de l'"Operació Valls", per "treure populistes i independentistes" de diversos ajuntaments catalans. Segons el rotatiu, des de desembre de 2017, Bosch va anar insistint al francès perquè encapçalés una llista transversal per Barcelona en el marc d'una operació més important que vol consolidar l'unionisme a Tarragona, l'Hospitalet, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, a banda de la capital catalana.
https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/76940/feien/josep/ramon/bosch/manuel/valls/esmorzant/dissabte/restaurant/santpedor


ESPANYOLISME

El santpedorenc Josep Ramon Bosch, cervell de l'«Operació Valls», segons «El Mundo»

 El fundador de Societat Civil Catalana va convèncer l'exprimer ministre francès i va crear un equip de quinze persones per prepara-li les municipals a la ciutat comtal

 Què feien Josep Ramon Bosch i Manuel Valls esmorzant dissabte en un restaurant de Santpedor?

 | 09/07/2018 a les 10:59h
Josep Ramon Bosch en un acte de Societat Civil Catalana, l'any 2014
Josep Ramon Bosch en un acte de Societat Civil Catalana, l'any 2014 | Marina Bou
El fundador i expresident de Societat Civil Catalana és el cervell de l'"Operació Valls" per preparar la candidatura del polític francès a les eleccions municipals de Barcelona, segons publica El Mundo.

El santpedorenc, que va plegar de president de l'entitat espanyolista quan va transcendir que tenia perfils a les xarxes socials des dels que insultava i amenaçava coneguts independentistes i penjava vídeos d'honor al feixisme, va temptejar l'exprimer ministre francès, va insistir-hi després d'una primera negativa, i fins i tot va acabar creant un equip de quinze persones perquè li preparessin informes dels problemes de Barcelona.


Segons el diari espanyol, tot plegat va començar el desembre de 2017 al Palau de Congressos de Barcelona, on Valls participava en un acte de Societat Civil Catalana. Acompanyat de dos empresaris catalans amb domicili a Madrid, Bosch va proposar-li al francès encapçalar una plataforma transversal per combatre el populisme que, segons ell, amenaça Europa. Valls va rebutjar la proposta.
 
Albert Rivera i Manuel Valls al debat de Ciutadans del 16 de desembre de 2017. Foto: Elisenda Rosanas/ACN

La idea de Bosch era crear una plataforma per conquerir Barcelona i altres ciutats metropolitanes, que pogués incloure els constitucionalistes i antics convergents desencantats amb el procés. El mateix dia, durant un sopar després d'un acte de Ciutadans on Valls també havia participat, Bosch insisteix, però l'exprimer ministre francès continua sense veure-ho clar.

El següent pas el dona Bosch durant la marxa constitucionalista que va organitzar Societat Civil Catalana a Barcelona el mes de març, i que va tornar a comptar amb la presència de Manuel Valls. Però, segons El Mundo, el francès qüestiona la idea pel poc coneixement que té de Barcelona i perquè considera que Ada Colau "no és fàcil de batre".

És llavors quan Josep Ramon Bosch munta un equip de quinze persones perquè preparin informes dels principals problemes de la ciutat i que, alhora, muntin una estratègia per contrarestar el que ells creuen que vol fer l'independentisme: conquerir a les municipals les alcaldies de Barcelona, Tarragona, l'Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Badalona.


Quan veu aquest equip, Manuel Valls accepta el repte. Bosch comença a preparar-li una agenda amb reunions amb líders empresarials, mediàtics i cívics de Barcelona i Madrid. A partir d'aquí, comencen les seves visites, de forma discreta, a Barcelona.

És a l'abril, mentre recull un premi de Societat Civil Catalana, que Valls deixa caure públicament que podria estar interessat en encapçalar una llista per Barcelona. Ciutadans dona suport a la llista, però el PSC la descarta. Davant els dubtes de Valls, Bosch li prepara noves reunions: Grup Godó, editorials, Ibex35...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión