Bombers de tot el món donen el seu suport als drets fonamentals dels catalans

Bombers de tot el món donen el seu suport als drets fonamentals dels catalans

Una pàgina web denuncia la situació que es viu al país i demana la solidaritat dels companys d'arreu del planeta
Detall de la web dels bombers catalans
Un col·lectiu de bombers catalans ha posat en marxa una pàgina web on demanen el suport dels seus companys de tot el món en defensa dels drets fonamentals dels ciutadans del país, vulnerats per l'estat espanyol. A la plana, que ja ha rebut adhesions de bombers del Quebec, Itàlia, la Catalunya Nord, Brasil, els Estats Units, Argentina i les Illes Balears, entre d'altres, s'explica com durant les setmanes anteriors al referèndum d'autodeterminació de l'1-O es van començar a violentar els drets democràtics bàsics dels catalans, com ara les llibertats de premsa, expressió i reunió. També es denuncia com els funcionaris i els càrrecs electes van ser "amenaçats amb inhabilitacions, multes i accions judicials".

En aquest sentit, la web especifica com les amenaces per espantar la població van incloure els escorcolls a impremtes, redaccions i companyies de missatgeria, els 700 alcaldes que van ser citats a declarar per la fiscalia, els arrestos i les acusacions "injustes" a càrrecs polítics, el tancament de pàgines web i la presa del control dels Mossos d'Esquadra per part del govern espanyol. Malgrat tot això, recorden els bombers, el referèndum de l'1-O va tenir lloc, però "el preu d'exercir la nostra llibertat va ser molt alt" a causa de la reacció violenta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que van atacar la població civil seguint ordres "del mateix govern espanyol que ha rebutjat el diàleg fins a 17 vegades".

Es per aquesta raó que els bombers catalans demanen als seus companys d'arreu del món que els donin el seu suport ja que "les majories dels parlaments espanyol i europeus han condemnat aquests fets" i sovint "ni tan sols accepten que va tenir lloc".

https://elmon.cat/politica/bombers-mon-donen-suport-als-drets-fonamentals-dels-catala

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión