Boye ho té clar: “L’única manera de trobar justícia és anar a Europa”


Boye ho té clar: “L’única manera de trobar justícia és anar a Europa”

"No poden tenir un judici just perquè no han tingut una instrucció justa"
|
El coordinador de l’estratègia internacional dels processats per l’1 d’octubre, Gonzalo Boye, no té cap dubte que el judici al qual seran sotmesos els presos polítics mancarà de les garanties d’imparcialitat i justícia. De fet, com ha admès durant l’entrevista d’aquest matí a El Matí de Catalunya Ràdio, “no poden tenir un judici just perquè no han tingut una instrucció justa. Tampoc serà un judici just per un seguit de factors que es veuran en els mesos vinents”
Sobre la durada del judici, i davant la possibilitat que es busqui allargar la durada amb el testimoni dels agents de la Guardia Civil que foren ferits durant l’1-O, Boye ha vacilat amb la possibilitat que la defensa dels consellers citi als mil ferits per les càrregues policials: “Són mil testimonis”.
Publicitat
L’exili, una via per guanyar
El president legítim, Carles Puigdemont, no podrà ser jutjat a distància. Segons el coordinador de l’estratègia, la figura de Puigdemont pot ser clau per guanyar la batalla judicial com ja s’ha fet a Europa: “La internacionalització volia demostrar als tribunals internacionals que no hi ha delicte, els fets no són constitutius de delicte”.

Tot i que admet que el Suprem “pot fer el que vulgui”, Boye recorda que en un país de “legitimitat democràtica i constitucional” a qui se li ha de demanar responsabilitats és a la màxima autoritat (Puigdemont). Una situació que pot ajudar a l’hora de rebaixar les penes del judici polític. Tot i que, recorda, “aquests fets que s’imputen, en altres jurisdiccions com l’alemanya, demostren que no són constitutives de delicte”: “La sentència ha de parlar dels fets i les responsabilitats de cadascú, és clar que no serà un tribunal imparcial. El suprem farà el que vulgui”.
https://www.larepublica.cat/boye-ho-te-clar-lunica-manera-de-trobar-justicia-es-anar-a-europa/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico