Passa al contingut principal

Fort revés internacional a Llarena: L’Associació Europea contra la Corrupció denúncia al CGPJ per “protegir” al jutge

Fort revés internacional a Llarena: L’Associació Europea contra la Corrupció denúncia al CGPJ per “protegir” al jutge

    1427Shares
L’Associació Europea de Ciutadans Contra la Corrupció (AECC) ha denunciat aquest dimecres davant el Consell d’Europa al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol per “corrupció sistemàtica i prevaricació permanent”.
La denúncia inclou, a més, al president del Tribunal Suprem i del mateix òrgan, Carlos Lesmes, als vocals, al Ministeri Fiscal i a tots els diputats i senadors des de juliol de 1985.
En el document, l’AECC acusa el CGPJ de “protegir” els jutges i magistrats denunciats per ciutadans, lletrats i associacions. En concret, assenyalen al jutge instructor del procés sobiranista, Pablo Llarena, “denunciat de manera sistemàtica”.
L’associació, que es refereix a Llarena com el “jutge denunciat que demana empara”, censura que el CGPJ concedeixi l’empara “basant-se en les al·legacions del jutge i no tenint en compte les proves aportades pels denunciants”.
Contra el ministeri fiscal, els diputats i els senadors
A més, consideren que l’òrgan arriba a “coartar la llibertat d’informació i premsa als mitjans de comunicació i a les persones o entitats que estan denunciant” l’actuació de l’encarregat de la peça referida al procés.
En la mateixa denúncia, l’AECC assenyala el ministeri fiscal per “abandonar als ciutadans i no perseguir els delictes quan aquests són comesos per membres de l’Administració de Justícia”. “La Fiscalia es limita com a molt a obrir diligències, però després es limita a arxivar sense més”, han assegurat.
En aquesta suposada “corrupció sistemàtica”, l’AECC també acusa els parlamentaris i senadors per considerar-los còmplices i cooperants en el sistema d’elecció de membres del CGPJ”.

http://cataladigital.cat/2018/08/23/fort-reves-internacional-a-llarena-lassociacio-europea-contra-la-corrupcio-denuncia-al-cgpj-per-protegir-al-jutge/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fábrica de Fideos COGORNO S.A-PERU

LA LEYENDA DE LAS TRES MARÍAS, Alnitak, Alnilam y Mintaka,constelación de Orión

Una planta versátil: ¿Cuáles eran las numerosas aplicaciones del Cannabis en el antiguo Egipto?- La empresa Soria Natural ya esta comercializando las gotas de CBD con THC DEL CANNABIS en Méjico